A Fidesz megpróbálta megvesztegetni Rokker Zsoltit, hogy lépjen vissza a képviselőjelöltségtől

A Fidesz megpróbálta megvesztegetni Rokker Zsoltit, hogy lépjen vissza a képviselőjelöltségtől

De megmondta nekik, hogy a becsület, a haza és Miskolc nem eladó.rokzs.jpg.

A Rokker Zsolti nevű humorista Erdei Sándor néven (a saját polgári nevén) indul a miskolci önkormányzati képviselőválasztáson július 15-én. A választást azért írták ki, mert a körzet eddigi képviselője, a fideszes Hubay György parlamenti mandátumot nyert áprilisban.

A függetlenként induló Erdeit a teljes ellenzék támogatja; 6 és fél párt: az MSZP-től a Jobbikig (azért fél, mert az egyik, az Együtt megszűnt közben). Az ellenzéki támogatás miatt Erdei jelentős eséllyel indul a Fidesz jelöltje, Nagy Ákos ellen.

Ha indul. A Fidesz azt szeretné, ha nem indulna. Erdei a Magyar Hangnak (a korábbi magyarnemzetesek lapjának) azt állította,

a Fidesz megpróbálta megvesztegetni.

Megmondtam a Fidesz közvetítőjének, amikor megkerestek azzal, hogy

Sanyikám, mennyit érne meg neked, ha nem indulnál,

hogy erről nem lehet szó. Inkább mondják azt végre, hogy itt van egy jó jelölt, aki járatos a kommunikációban, ezt a srácot tudjuk támogatni tiszta szívvel és akkor végre Magyarországon előállt volna egy olyan helyzet, hogy minden párt egy embert támogat. Erre mondták a barátaim, te idealista vagy, még mindig, nem tudod elhinni, hogy ilyen soha nem lesz?

Erdei – saját állítása szerint – visszautasította őket:

– Jól értem, hogy próbálták megvesztegetni?
– Igen. De megmondtam, hogy a becsület, a haza és Miskolc nem eladó semmilyen pénzért. Ehhez képest most közpénzen megy a lejáratókampány ellenem, például szórólapok formájában, amelyeken az áll, hogy „Rokker Zsolttit támogatja az MSZP”.

Erdei állítását jelenleg semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, indirekt módon az azonban megerősíti, hogy jól látszik, a miskolci Fidesznek nagyon fontos, hogy ne veszítsék el a körzetet. Erdeivel szemben ugyanis nemcsak a Fidesz hivatalos jelöltje indul, hanem 

  • egy vele névazonosságban lévő személy, egy másik Erdei Sándor (1983) is,
  • továbbá egy Molnár Zsolt nevű ember, talán azért, hátha lesznek választók, akik őt hiszik Rokker Zsoltinak.
Facebook Comments