Vajon mikor kezd el az államtitkár asszony a buzizás után niggerezni, zsidózni és cigányozni?

Vajon mikor kezd el az államtitkár asszony a buzizás után niggerezni, zsidózni és cigányozni?

Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is.novak_katalin.jpg

Vajon mit érezne Novák Katalin, ha egyszer a kormányról megüzennék neki, hogy a barna hajú nők nem élhetnek családban és ők az erőszakos kisebbség? Nyilván, igen kellemetlenül érintené. Sem arról nem tehet, hogy barna színű a haja, sem arról, hogy nőnek született. Ugyanígy vannak vele a melegek is: nem tehetnek róla, hogy annak születtek.

De az Orbán-kormány családügyi államtitkára szerint ők nem egyenjogúak a heterókkal, sőt: veszélyeztetik a heteroszexuális párok házasságát. 

Ezzel a kijelentéssel igazi, klasszikus szélsőjobbos álláspontra helyzekedett az Orbán-kormány a homoszexualitás kérdésében. 

Később Novák Katalin nyíltan buzdított arra, hogy az emberek buzizzanak, ha jól esik.

Bár Orbán Viktor a „háromharmad miniszterelnöke akar lenni” (ezt nyilatkozta a választási győzelem után a szokásos Kossuth rádiós-alákérdezős pénteki interjújában), de úgy néz ki, hogy a melegeket nem nagyon van kedve képviselni a kormánynak. Sőt, pontosan úgy tekintik őket másodrendűnek, vagy éppen ellenségnek, mint annak idején a feketéket tekintették az Egyesült Államokban a hatvanas években; vagy mint ahogy a nőket tekintették annak száz évvel ezelőtt.

(Milyen kár, hogy a pártunk és kormányunk nem ennyire konzervatív! Ha még egy kicsit konzervatívabbak lennének, még egy nőt se vettek volna be a kormányba és adtak volna mikrofont a kezébe, hanem egyenesen elzavarták volna a konyhába, kevergetni a levest. Ne szóljon bele az urak dógába!)

De a kormányunk államtitkári rangra emelte Novák Katalint, aki szombaton a Református Egyházi Napok – Dunántúl egy fórumbeszélgetésén elővette a fasisztoid-homofób kottáját és

elképesztő kijelentéseket tett, amivel kvázi kizárta az országból a melegeket.

Mindez nem lett volna gond, ha Novák Katalin magánemberként a magánvéleményét hangztatja, viszont ő a pártja és a kormánya nevében, hivatalosan nyilatkozott és megüzente a magyar társadalom körülbelül 8-10%-ának: másodrendű.

Vajon mi történne, ha visszahozná valaki azokat a „régi szép időket”, amikor még a nők nem szavazhattak? Üzente-e már neki meg bármelyik kormány, hogy nem egyenértékű ember a többivel, csupán azért, mert nőnek született? Nyilván, költői kérdéseket teszünk fel, amikből egyértelműen kiviláglik: a lakosság megosztása bármilyen elv szerint (bőrszín, vallás, nem, szexuális beállítottság) nem konzervatív, hanem kifejezetten szélsőjobboldali, náci hozzáállás. Egy korm ánynak nem aza  dolga, hogy megossza az embereket, ha nem, hogy segítse őket boldogulni, legyenek akármilyen bőrszínűek, szeressenek férfiakat, nőket, vagy imádkozzanak bármelyik istenhez. Ezt úgy hívják, hogy

világnézeti semlegesség.

Erről Novák Katalin, sőt, a főnöke is elég régen hallott. (Azért titkon kicsit örülünk, hogy Novák Katalin nem hívott fel a melegek azonnali likvidálására. Azt is megtehette volna.)

De nézzük, mit mondott az államtitkár asszony pontosan. A beszélgetés a szokásos mederben indult, Novák Katalin mindjárt célt tűzött ki a kormánya és pártja elé:

“A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett,”

  • mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki szerint

“a család szerepe az élet továbbadása.”

Nem volt érzelmi –, szociális- és anyagi kötelékről egy szó se a család kapcsán. (Számos definíciója közül ezt használja a szociológia a család fogalmára.) Novák szerint azonban a család egyfajta keltető gép, ahol szigorúan egy férfi és egy nő azért jönnek össze, hogy gyereket csináljanak a nemzetért.

Az államtitkár nem mindennapi indoklást fűzött a kijelentéséhez: szerinte azért kell kiállni a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor

“egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről.”

Ez pontosan az a kártya, amit a Fidesz-kormány évek óta hangoztat a keresztények esetében. Hogy a keresztényeket üldözik. Ugyan a magyar kormány soha, egyetlen egy emberre se tudott rámutatni, aki a keresztényeket üldözné (nem, Soros Györgyről nem ezt állították, sok marhaságot mondtak róla, de ezt éppen nem), de azért létrehoztak egy egész keresztényüldözzéssel kapcsolatos kormányzati szervet, amelynek az a dolga, hogy milliárdokat verjen el a magyarok adójából arra, hogy távoli és egzotikus országok keresztényeinek juttassanak sok pénzt. Most éppen Novák Katalin ugyanezt a kiforgatott logikájú érvelést vette elő: a heteroszexuálisokat üldözik. Az erőszakos kisebbség. A melegek.

Nem, nem a melegeknek kell évente felvonulniuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy léteznek és nincsenek ugyanolyan jogaik, mint bárki másnak. Novák ultraortodox nézetei szerint ez fordítva van. A családügyi államtitkár kijelentésével pontosan követte a KDNP eddigi homofób irányvonalát és úgy beszélt, mintha bármi, vagy bárki veszélyeztetné a heteroszexuális párok házasodását.

Novák szerint “vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.” Hozzátette: amikor a hagyományos férfi és nő szerepekről beszélnek, a kellőnél óvatosabban fogalmaznak, mert félnek attól, hogy

“a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki.”

Ilyen egyértelmű összefüggés az államtitkár szerint az, hogy a meleg párok ne fogadhassanak örökbe, mert szerinte ott

“megtorpanni látszik a logika.”

Novák szerint emiatt

“szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről”.

Az államtitkár ugyanakkor nem indokolta, hogy kinek és milyen logikája, vagy miért látszik megtorpanni, de kifejezetten várjuk, mikor kezd el az államtitkár asszony a buzizás után niggerezni, zsidózni, vagy éppen cigányozni. Hiszen ezek is nyilvánvaló kérdések, amikről „szabad beszélni”. A politikus kifejtette: az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja.

“Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi,”

jelentette ki, kizárva ezzel a meleg párokat a család fogalmából, mintha ők nem alkothatnának családot és nem lennének ugyanolyan jogú állampolgárok, mint bárki más.

Facebook Comments