Mészáros László, esetleg Mészáros László lehet az új felcsúti polgármester

Mészáros László, esetleg Mészáros László lehet az új felcsúti polgármester

Nagy a választék, a Kétfarkú Kutyapárt poénjának “köszönhetően”.meszaros_lorinc_es_laszlo.jpg

Mészáros Lőrinc lemondott, a Kétfarkú pedig a Fidesz trükkjét bevetve indítja Mészáros László ellen Mészáros Lászlót. A Fidesz házi tévéje persze hápog. 

Miskolcon már elsütötte a Fidesz a névtrükköt: ugyanolyan nevű jelöltet indítottak a független induló ellen, teljesen hülyének nézve az embereket és meghekkelve a választás tisztaságát. Ott is időközi választást rendeznek és ott Erdei Sándor (Rokker Zsoltti) mellett elindult egy másik Erdei Sándor is, akit a Fidesz indít.

Felcsúton augusztus 12-én tartanak időközi polgármester-választást, mert Mészáros Lőrinc április végén lemondott, hogy teljes valójában lehessen Orbán Viktor (és az egész ország) pénzügyeinek kezelője. (Több, mint kétszáz cége van, ezek irányítása még egy ilyen Zuckerberg-szintű zseninek is sok lehet a polgármesterség mellett.)

De térjünk vissza a névhistóriára: az MKKP válaszcsapása pont oda ütött a Fidesznek, ahol a legjobban fáj,

ugyanis Felcsúton csak Mészáros Lászlók szeretnének polgármesterek lenni.

Két jelölt van:

  1. Mészáros László István, a jelenlegi alpolgármester, értelemszeren ő a Fidesz jelöltje, a Puskás Akadémia ügyvezetője, akit maga Mészáros Lőrinc ajánlott utódjául; illetve
  2. Mészáros László János, aki a Kétfarkú Kutyapárt támogatottja, független jelölt.

(Mielőtt a sok Mészárosba belezavarodnánk, az is kiderült, hogy egyikőjük sem rokona a másiknak.)

 

A sztori akkorát robbant, hogy az RTL Klub után a Mészáros Lőrinc-féle párttévé, az Echo is rárepült. Mindenki kitalálhatja, hogy hogyan dolgozták fel: megtévesztést emlegetnek, és azt, hogy a jelölt átveri az idős embereket.

„Több felcsútit is felháborít, hogy a Kutyapárt be akarja csapni őket”

– üvöltötte felháborodva Mészáros Lőrinc tévéje, gondosan kussolva a miskolci esetről és arról, hogy mindezt a Fidesz találta ki. Az ötvenes évek politikai propagandáját idéző riportban elhangzik, hogy az MKKP

„aktivistái úgy gyűjtenek kopogtatócédulát jelöltjüknek, hogy először főként idős embereket keresnek föl, akiknek csak annyit mondanak, hogy Mészáros László kampányát segítik, de azt elhallgatják, hogy támogatottjuk nem azonos a faluban mindenki által ismert és elismert fideszes polgármesterjelölttel.”

Az Echo TV riportjában sikerült is egy darab felcsúti lakost találni, aki politikai analfabetizmus magasiskoláját mutatja be a riportban. Czagler Zoltánt a fidesztévének elmesélte, hogy

megpróbálták átverni:

a feleségétől akart a polgármester-választáson való induláshoz szükséges támogató aláírást kicsikarni Mészáros László és csapata. Czagler éppen nem volt otthon, mert legszívesebben felpofozta volna „az ilyen hülyét”:

“Ha más nem, ki kell pofozni az ilyen hülyét. Hát mit lehet vele csinálni? Hát ha ennyire gátlástalan, szemét ember, hogy megtévesztésből akar hatalomra jutni, vagy egyáltalán előnyt szerezni. Az gazember, bűnöző.”

Czagler Zoltán nem értesült a miskolci esetről, Mészáros Lőrinc propagandatévéje pedig nem sietett neki elmesélni, hogy mindez eredetileg a Fidesz olcsó trükkje. Viszont az nem kis örömre ad okot, hogy nem veszett ki a magyarokból az igazságérzet és az idős felcsúti lakos is rájött arra, hogy ez átverés. Már csak kicsit kéne tájékozódni és néha visszakérdezni az Echo tévéseknél, hgy mégis, Felcsúton nem szabad, de Miskolcon igen? Az ellenzéknek nem szabad, a Fidesznek igen? 

Facebook Comments