Szijjártó már megint hazudott egy bődületeset, ami megmutatja, mennyire ostobának nézi a választókat

Szijjártó már megint hazudott egy bődületeset, ami megmutatja, mennyire ostobának nézi a választókat

Tökéletesen az ellenkezőjét állította annak, ami oda van írva, de bízik abban, hogy a szavazói nem tudnak angolul.szp_4_1.jpg

Az a baja a Fidesznek, hogy a migránsozás kifulladni látszik. Nemcsak migránsok nincsenek – az eddig sem zavarta se őket, se a szavazóikat -, hanem még azt a fiktív ellenséget se lehet előállítani, aki szervezné őket, aki azt tervezné, hogy majd legyenek. Brüsszelt le kellett venni a plakátokról, mert azzal fenyegetőzött, hogy különben nem ad pénzt. A választás után, egyelőre ismeretlen okból, Sorost is levették. Talán azért, mert a szavazók megunták a 88 éves bácsit; talán azért, mert az volt a megállapodás Netanjauhuval, hogy kiplakátolt zsidók azért nem lesznek csak a választási győzelemig.

A migránsozást viszont nem lehet abbahagyni. Nagy az igény rá. Tehát új ellenség kell, aki AIDS-es négerek millióival akarja elárasztani Magyarországot, hogy elvegye a munkánkat, megerőszakoljon mindenkit, megváltoztassa a kultúránkat, és még a templomainkat lerombolja.

Erre való az ENSZ.

A II. világháború után a világ irányítására létrehozott nemzetközi szervezetről gyorsan kiderült, hogy a Biztonsági Tanács állandó tagjainak egyetértése nélkül súlytalan intézmény. Előbb a hidegháború játszóterévé, majd a 70-es évektől a feltörekvő harmadik világ gittegyletévé vált. Érdemi hatása a dolgokra a koreai háború óta nincs. Annyit tud elérni, amennyit a tagjai önként vállalnak. Kötelezni nem tud senkit. Se jogilag, se katonailag, továbbá pénzt se oszt.

Ezt érdemes tudnunk, amikor Szijjártó külügyminiszter nyilatkozatát halljuk, amint éppen bejelenti, hogy Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásából. Mert ha akarja, tegye, lépjen ki. Ha éppen nem lépne ki, Magyarországon senki nem tudná – se most, se később -, hogy egyáltalán létezik ilyen csomag.

Az már érdekesebb, hogy mivel indokolja, a fontatlan csomag tárgyalásárból való kilépést. Tudniillik, hogy

  • a csomag ellentétes a józan ésszel és Magyarország érdekeivel
  • a tervezet ösztönzi a migrációt és emberi jogként tekint rá
  • a dokumentum veszélyt hoz a világra,
  • millióknak jelenthet inspirációt, hogy útnak induljanak.

És legfontosabb indokként hozzáteszi, hogy a dokumentum kötelező érvényű lesz a tagállamokra.

Miközben ugyanaz a dokumentum, amelynek tervezete természetesen elérhető az ENSZ honlapján, a 7. pontban maga világosan leszögezi, hogy nem kötelező érvényű.

This Global Compact presents a non-legally binding, cooperative framework

Azaz: a globális megállapodás jogilag nem kötelező együttműködési keret.

Tehát a helyzet az, hogy magyar külügyminiszter nem ért angolul és még a Google fordítóját se tudja használni. Vagy abban bízik, hogy a választói nem értenek és ők nem tudják használni.

A nyilvánvaló és szembeszökő bizonyítékok ellenére képes a tökéletes ellenkezőjét állítani annak, mint ami oda van írva.

(Amúgy ha kötelező volna, akkor még inkább érdemes lenne benne maradni a tervezet tárgyalásában, és ha valaki ellenzi, akkor a vitában érvelni és meggyőzni a többieket. De – mint említettem – a megállapodás, ha akarna se tudna kötelező lenni, mert az ENSZ kezében nincs semmilyen eszköz ennek kikényszerítésére.)

Azonban írhatok én bármit, vagy írhat bárki bármit. Mostantól a fideszes narratíva az lesz, ki kellett lépni az ENSZ migránsokat betelepítő csomagjából. A kormánypropaganda ugyanúgy a legfőbb veszélyként nyomatja majd, mint a Soros-tervet. A választók meg ezt is elhiszik, és nem is emlékeznek majd arra, hogy volt, amikor még Brüsszel vagy Soros volt a fő veszély és a leggonoszabb ellenség.

Itt eszünkbe juthatnak Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó mondatai migránsozásról mint lebutított eszközről, meg arról, hogy

nem minden nemzettársunk magasan képzett politológus vagy esztéta.

Nem hát. Szijjártó hazugsága arra világít rá, hogy a Fidesz nemhogy politológusnak vagy esztétának, hanem egyenesen agyhalottnak tekinti a választóit.

Facebook Comments