Aki NER az nyer: Vajna Timike masszív veszteségbe vitte a fánkozóját, de felvásárolta a konkurenciát

Aki NER az nyer: Vajna Timike masszív veszteségbe vitte a fánkozóját, de felvásárolta a konkurenciát

Apunak jönnek a milliárdok, addig pár fánkocska pár milliója kit érdekel? vajnatimike_lambo_1.png

Már jó pár hete megírta az Átlátszó, hogy Vajna Tímea cége felvásárolta a konkurenciát, miközben a saját fánkozója keményen veszteséges 

The Donut Library a Facebookon jelentette be, hogy a sikeres céget “korábbi tulajdonosai nem kívánták tovább működtetni”, ezért “a bezárásra ítélt mindhárom üzlet üzemeltetését új tulajdonos vette át”. Az új tulajdonos a Mr. Funk Kft., amelyet Vajna Tímea és üzlettársa, Gomez Norbert irányít.

 

“A fánkboltok változatlanul The Donut Library-ként működnek tovább, a fánkok az eddigi megszokott minőségben, különleges recepttel készülnek”

– nyugtatgatja a fánkozó a régi vásárlóit a bejegyzésben.

A Donut Libary ezzel gyakorlatilag megerősítette az Átlátszó június végi értesülését. Később az is kiderült, hogy ezen a néven Lisszabonban is fánkozót nyitott a cég.  

Az Opten cégadatbázis közelmúltban frissített adataiból a portál azt derítette ki, hogy Vajna Tímea ennyi év sikertelenség után kiszállt az üzlet működtetéséből. Annál inkább dolgozik az üzlettársa, Gomez Norbert, aki ezentúl a Mr. Funk Kft.-ben meglévő tulajdonrésze mellett a The Donut Library Kft.-ben is tulajdonos. Az ügyvezetői feladatokat Gomez tulajdonostársa, Balog Lili látja majd el.

 

��‍✈️#jet

Timea Vajna (@timeavajna) által megosztott bejegyzés,

Míg a Donut Library Kft. 2017-re az értékesítés nettó árbevétele a kezdeti 24,7-ről  137,3 millió forintra, az adózás előtti eredmény pedig 4,4-ről 20,5 millió forintra nőtt, addig a Mr. Funk Kft. az alakulásától veszteséges volt, a tavalyi évben 184,4 millió forintos nettó értékesítés mellett -167,7 millió forintos adózás előtti eredményt, azaz komoly veszteséget termelt. 

Logikusan merül fel a kérdés, hogy

honnan van van Vajna Tímeának pénze, ha a vállalkozása veszteséges évek óta,

ő pedig nyitott Lamborginiben furikázik és egyfolytában önimádó képeket posztol az Instagramra?  Nem kell messzire mennie, ugyanis férje, Andy Vajna egyike a nemzeti oligarcháknak. Ugyan a TV2 a múlt évben 2 milliárd veszteséget termelt, de van ott pénz bőven: ugyancsak az Átlátszó számította ki, hogy a filmes alapba a cégek 123 milliárd forintot utaltak 2004 óta.

A pénzt azonban Andy Vajnának – és így a Fidesz holdudvarának – a monopolizált kaszinós üzletág termeli. 2013-ban Orbánék ugyanis mindenhol betiltották a nyerőgépeket – kivéve a kaszinókban. A kaszinók üzemeltetését viszont koncesszióhoz kötötték, amit csak – bizonyára véltelenül – a kormányhoz nagyon közel álló vállalkozó kapott, Andy Vajna és Szima Gábor.

Így a kaszinók piacán megszűnt a verseny, a maradék működő szerencsejáték-klubok árbevétele pedig kilőtt és megdöbbentően keveset adóznak. Elvileg online kaszinót is csak Andy Vajna működtethet, de a versenytárs online kaszinók nemrég nyertek pert a magyar állammal szemben. 

andy_vajna_medence.jpg

Így nem csoda, hogy a tavalyi évet

több mint 7,3 milliárdos adózott eredménnyel zárta a Las Vegas Casino Kft.,

derült ki Andy Vajna egyik fő kaszinós cégének kötelezően benyújtandó éves beszámolójából. A 2017-es igen jó évnek számít, hiszen a tavalyi beszámolójuk szerint megelőző évben 6,5 milliárdos volt a kft. adózott eredménye.

Ebből a pénzből pedig bizonyára jut fánkra is, míg a kaszinók milliárdokat hoznak, addig az a pár fánkozó pár millió veszteséget termel. Elfér.

 

(Képek: Vajna Tímea Instagram-oldala.)

Facebook Comments