Az egész ország támogatta Mészáros Lőrinc sportszermárkáját és láss csodát: hetek alatt sikeres lett

Az egész ország támogatta Mészáros Lőrinc sportszermárkáját és láss csodát: hetek alatt sikeres lett

A nemzet szíve egyszerre dobban, ha meglátja szárnyalni a 2rule-t! 

2sko.jpg

Bizonyára sokan azok közül, akiket nem vakít el a mindent nemzeti festő propaganda, megkérdezték már maguktól, hogy milyen gazdasági-üzleti megfontolások állhattak a háttérben, amikor Mészáros Lőrinc új sportszermárkát dobott a piacra. Megnyugtatunk mindenkit, nem voltak ilyenek.

És akkor jön is a követkeő, nyugtalnaító kérdés, mégis, hogy lehet sikeres hetek alatt annyira az új sportszermárka, hogy kiszorítsa az Adidast? 

Úgy, hogy Ön fizeti! 

Közelítsük meg máshonnan a kérdést. 

Sokan nem is értik, amikor a tudatos és politikailag tájékozottabb polgárok (ún. citoyen-ek) bekommentelik valahová, hogy 

„Az én adómból megy ez is!”

meg

„Ezt is az én fizettem!”

 

Ilyenkor az átlag ostoba, gyűlöletre ácsingózó Origo-olvasó csak áll elhűlve és nem érti. Hogyan? Hát hogy lehet az? Olyan gazdag vagy?

Nem, mindezt persze képletesen értették a tudatos citoyenek, de sajnos, teljesen hétköznapian, kézzel foghatóan, sőt: bizonyíthatóan is így van: ők fizették. Meg én, aki a cikket írom. Meg ön, aki ezt elolvassa. Mindenki adott bele egy kicsit. (Pont úgy, ahogy mindenki adott bele a felcsúti kisvasútba, a stadionokba, Rogán helikopterezésébe, Semjén vadászatába, ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi.)

Ez benne a szép. És egyben ez mutatja be a rendszer abszurditását, igazságtalanságát, minden aljasságát.

Mészáros Lőrinc ugyanis (illetve a többi NER-es oligarcha, akárcsak anno Simicska is) a magyar állam és a Európai Unió hathatós segítségével, máskor egyszerűen félrenézésével, vagy éppen tudatos támogatásával a közösből lopva gyarapítja a magánvagyonát. Pontosan az ilyen ál-válllakozásokon keresztül. Mostanra 200 felett jár a cégeinek száma és többet keres, mint egy “átlagos” amerikai popsztár.

Lássuk be, ez lopás, bűncselekmény,

amit a magyar állam amiatt tűr el (alkalmasint: támogat), mert a magyar állam gépezetét is olyanok működtetik, akik szintén egyenlőtlenül részesülnek a közösből (lopnak). Vagyis mindezt maffiaszerűen, többen, érdekközösségben csinálják, vagyis bűnszövetkezetbe tömörülve, amit összefoglaló néven Fidesznek lehet hívni. Ennek a maffiának a vezére Orbán Viktor, legfőbb intézője Mészáros Lőrinc. És, hogy visszakanyarodjunk a kiindulóponthoz, a 2rule nevű márka hirtelen szárnyalása, szokatlan sikere is egyvalamit mutat be: hogyan lehet az országot megszállni, majd annak erőforrásait egy szűk kör részére átcsatornázni.

Lássuk be, a 2rule nem azért virít ott már három futball-csapaton (a Puskás mellett a Diósgyőr és a Haladás,) nem azért reklámozzák orrba-szájba a köztévén, nem azért állt oda mellé Dárdai Pál, elveszítve ezzel szakmai hitelességének morzsáit is, mert a 2rule nevű márka olyan jó vétel. Nem jó minőség, mint az kiderült, amikor a divattervező és a független sajtó maradéka darabokra tépte. Kiderült, hogy egy ócska, műanyag, import termék. még csak nem is magyar, amire az átlagos Origo-olvasó verhetné a mellét. A reklámja egyenesen botrányosan szar, mindenki látta a videót, ami olyan, mint valami abszurd Monty Python-jelenet, csak ők komolyan gondolják.

 

Igazából a reklámja is pontosan olyan, mint maga a termék és a tulajdonos:

  • állami milliárdokból alapított,
  • állami reklámon hizlalt,
  • haveri megrendeléseken túlélő.
  • Vagyis: egyszerű lopás, amit becsomagoltak valami marketing-szerűségbe, hogy az egybites Fidesz-szavazónak könny legyen megemészteni. A többiek pedig úgyis kivándorolnak, vagy apátiába süllyedtek.

Íme, ezt hívják Mészároséknál-Fideszéknél üzleti modellnek. Jól ellopjuk a közösből, bevonjuk nemzeti színnel, oszt’ jól keresünk rajta, miközben a választók 40%-a elhiszi a sok hülyeséget a mi nemzeti elkötelezettségünkről, a maradékot meg valahogy egymás ellen fordítjuk. Erre mit reagál az átlagmagyar? 

Kit érdekel? – legyint és megvonja a vállát. Az előzők is loptak, ezek is lopnak a következő banda is lopni fog.   

Lássuk be, ismét visszakanyarodva a kis témánkhoz, hogy ha a 2rule olyan jó lenne, a Real Madrid, vagy a Barcelona, esetleg az angol első osztály érdeklődne utána.

Neymar, vagy Ronaldo hordaná.

Király Gábor lecserélné rá a szürke, agyonmosott macinaciját.

De nem teszik.

A 2rule pontosan olyan, mint az Egészséges erotika című filmklasszikusban a láda. Senki sem veszi, senkinek nem kell, értelmetlen gyártani, mégis legyártják. Mészárosék annyiban überelték a szocializmus gazdasági realitását, hogy fenyegetésekkel, zsarolásokkal, vagy egyszerűen parancsba adva rávették azt a három klubot, hogy abban a szarban focizzon. Vagyis, mesterséges keresletet teremtettek egy olyan sportszermárkának, amely sosem lesz olyan minőségű, mint a külföldi versenytársai. Ugyanezekkel a módszerekkel dolgoztak a marketingen is, mostanra az egész ország a hasát fogja a 2rule promóvideóján.

Természetesen csak az egészen ostobáknak nem esik le, hogy mi történik: az ország vagyonból meggazdagodott miniszterelnök és samesza mostanra ott tartanak, ha valamelyik felböffen a vacsorája után, hogy kéne egy saját sportszermárka, akkor a másik azonnal helyesel, öt perc múlva már intézkedik valamelyik túlbuzgó talpnyalójuk, legyártják nekik okosba’, szereznek hozzá pár klubot, oszt’ jónapot. Nem kell ezt bonyolítani olyasmi lipsi hülyeségekkel, mint versenyképesség, minőség, szakmaiság, vagy éppen, urambocsá’ tisztesség. Elég hozzá, ha az ember egy ország vagyona felett diszponál és sakkban tart megfelelő számú alattvalót, akik félelmükben, vagy egyszerűen csak függő helyzetük miatt úgy ugrálnak Orbánénak, ahogy azok fütyülnek. Akinek meg nem tetszik, arra gyorsan rásütik, hogy hazaáruló, sorosista ügynök, satöbbi, satöbbi, satöbbi. 

Az átlag magyar csak nézi elhűlve ezt a dőzsölést, ezt a végtelen cinizmust, olvassa a 2rule műfelháborodását, hogy hogy merészelik rágalmazni ezt a csudálatos, turbómagyar sportszermárkát, amit igazi magyar hazaszeretetből gyártanak Törökországban és akkora igény van rá, hogy hamarosan az olimpiai válogatottunk is ebben feszíthet majd, nyilván őket is a termékminta győzi meg majd, hogy cseréljék le az Adidast 2rule-ra. (Vigyázat, irónia!) 

Igaz. Magyar. Siker.

Kíváncsiak vagyunk, mikor feslik majd fel valamelyik hirtelenebb mozdulatnál valamelyik focistánkon. Bár, ha belegondolunk, hirtelen mozdulatot úgyse nagyon várhatunk egy darabig a magyar válogatottól, hiszen ezeket is pontosan úgy tolták fel, mint a 2rule-t. Érdemtelenül.

Facebook Comments