Így válik kormányprogrammá a pótcselekvés: már az óvodásokat akarja idomítani a kormány

Így válik kormányprogrammá a pótcselekvés: már az óvodásokat akarja idomítani a kormány

image_11.jpeg“Nemzeti identitástudatot és keresztény kulturális értékeket” kell ezentúl közvetíteniük az óvodáknak, vagyis immár a 3-8 éves gyerekek is a kormányzati propaganda eszközévé váltak. Orbán Viktor tényleg úgy védi meg keresztény hagyományainkat, ahogy senki más.

Nemrég jelent meg a Magyar Közlönyben az Óvodai nevelés országos alapprogramjának kiegészítése. A migráncsoktól épp védendő keresztény értékekért folyó harc immár az óvodákban is dúl. A szöveg szerint az óvodák feladata: “Ahhoz segíti a gyermeket, hogy megismerje szűkebb és tágabb környezetét, amely a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet, a szülőföldhöz és családhoz való kötődés alapja.”

Tiszta sor: ha ez nem történik meg, arab terroristák fogják felzabálni a macicsoport elől lekváros buktából a repetát. Elképzelni sem tudjuk, miként maradhatott fenn a magyarság eddig anélkül, hogy a nyuszicsoportban nem tanítottak hazaszeretetet.

A nagy kormányzati honvédő propagandával mindössze egyetlen, aprócska bibi van, már az önleleplezésen kívül: csak szöveg. Mégpedig a rosszabbik fajtából. Pótcselekvés. Szóvirágokkal megtámasztott nemzeti öncélúság, amely épp olyan hatékony, mint amilyen hangos a fekáliából font ostor.

A kormány ugyanis eljátszhatja, hogy a honvédelem érdekében feltalálta a kanálban a mélyedést – de ettől még nem lesz szánalmasabb és kényszeredettebb ez az egész.

A valóság ugyanis az, hogy az óvodákban a kormány politikai komiszrájainak agymenése nélkül is:

– március 15-én kokárdát és zászlót készítettek a gyerekek,

– a Jézuskát, a nyuszit és a Mikulást várták,

– eddig is magyar népdalokat énekeltek nekik,

– és alvás előtt is magyar népmeséket kaptak,

– és még véletlenül sem ünnepelték a Ramadant, vagy a Hanukát.

Ugyanis nem kell sem tökkelütöttnek, sem fideszesnek, sem Orbán-hitűnek lenni ahhoz, hogy a magyar óvodákban dolgozó magyar pedagógusok a magyar gyerekeknek a magyar történelem jeles napjait és a keresztény ünnepek tiszteletét adják át. Ez a normalitás. Ez természetes.

Az pedig komikus is lehetne, de sajnos inkább röhejes és szánalmas, hogy évtizedek gyakorlatát próbálja most saját fényezésére használni egy olyan hatalom, amelyik kizárólag kitalált ellenségektől képes megvédeni saját polgárait, de saját oligarchái végtelen étvágyától nem.

Facebook Comments