Kormányszóvivő: Heller Ágnes egy öreg, bigott, idejétmúlt kommunista

Kormányszóvivő: Heller Ágnes egy öreg, bigott, idejétmúlt kommunista

Ez a magyar kormány hivatalos álláspontja. hakz.jpg

Heller Ágnes csak egy öreg, bigott (és idejétmúlt) kommunista

– írta a Twitteren Kovács Zoltán, az Orbán-kormány a CEU-n doktorált szóvivője, aki arra reagált így, hogy Heller egy interjúban türannosznak (zsarnok, diktátor) nevezte Kovács főnökét.

Amellett, hogy a kormányszóvivő tényszerűen valótlant állít, mert a nemzetközileg elismert filozófus-akadémikus már évtizedekkel ezelőtt szakított a kommunizmussal (a Kádár-rendszerből emigrálni is kényszerült), ezért nem lehet kommunista, bigott meg pláne, abban kétségtelenül igaza van, hogy öreg (89 éves).

Amiből az is tisztán látszik, hogy ezek senkit és semmit nem kímélnek, aki szemben állni látszik velük. Továbbá az is, hogy meg sem próbálnak érvelni:

ez a kereszténydemokrata, európai, magyar jobboldal és konzervativizmus vitakultúrája.

A durva és megalázó minősítgetéssel, úgyis mint ad hominem érv (támadd a vitapartnert, ha az érvelését nem tudod), Kovács doktor a racionális vitát próbálta helyettesíteni, és csakugyan nehéz is lett volna bármit felhozni például Hellernek az interjú címét is adó állítása ellen, miszerint Orbán azért zsarnok (és nem populista), mert minden hatalmat a saját kezében koncentrált, semmi nem történhet Magyarországon az akarata nélkül.

Csak hogy tisztázzuk: nincsenek azonos szinten: amíg Heller meggyőzően indokolja az álláspontját, Kovács egyáltalán nem indokol – tényszerűen hazudik, és csak a karaktergyilkosság szándéka vezérli. 

Heller hozzátehette volna, hogy a politikai ellenfelek verbális vagy nonverbális megsemmisítése szintén a zsarnokok eszköztárába tartozik, amit utólag is igazolt volna a kormányszóvivő frappáns és adekvát reakciója.

Facebook Comments