Mi a közös a Demszky és a Hujber-interjúban?

Mi a közös a Demszky és a Hujber-interjúban?

Azonnal legendássá vált a 24.hu minapi Demszky-interjúja. Nem kívánom hosszan idézni, elemezni, aki akarja, elolvashatja. A témát most nem politikai alapon kívánom vizsgálni, mert

ez nem politika kérdés, jóval inkább orvosi és újságírás-etikai.

demszky-bors.jpg

Akik nem csak a közéleti-politikai híreket követik, hanem időnként kikacsintanak a bulvár felé is, azok nyilván látták a TV2 Hujber- ill. Gesztesi-interjúit.

A 24.hu-n Nagy József által jegyzett interjú – és annak megjelentetése – nélkülöz mindenféle etikus újságírói magatartást. Ugyanazt látjuk a 24-nél, mint a bulvármédia esetében.

Adott egy mentálisan súlyosan leépült ember, Demszky Gábor, aki nem tehet erről, nem felelős azért, amit mond. Ha a spriccelős, kurvanyázós, csapongó szöveg nem lett volna elég, Demszky korábban kamerák előtt kergetett meg egy újságírót az utcán egy palack vízzel.

Egy ilyen állapotban lévő embert a környezete nem enged interjúra, az újságíró pedig nem úgy kezeli, mintha egy egészséges ember lenne, mert ezzel megalázzák őt.

Mi a különbség a 24.hu és a TV2 között, akik a szintén leépült, néha öntudatlan, beteg Gesztesit és Hujbert rángatják kamera elé? A kérdés költői.

Facebook Comments