Meghekkeli az LMP Hadházy aláírásgyűjtését

Meghekkeli az LMP Hadházy aláírásgyűjtését

Meg az az egész ellenzéket. kllup.jpg

Az utóbbi évek (kb. az az elmúlt 8 év) legértelmesebb kezdeményezése Hadházy Ákos aláírásgyűjtése Magyarország csatlakozásáért az Európai Ügyészséghez. Jogi következménye ugyan nem lesz annak sem, ha összegyűlik az egymillió aláírás, de arra alkalmas, hogy pártoktól függetlenül összegyűjtse azokat a magyar választókat, akiket zavar, hogy a gátlástalanul és teljesen nyíltan folyik az Orbán-, Fidesz- és NER-közeli oligarchák és lovagok nagyüzemi lopása.

Mivel a Fidesz csak nem gyűjthet aláírásokat az Európai Ügyészség bevezetése ellen, alkalmasint a Rogán vezette kabinetirodán ötlötték ki, hogy az LMP – amelyik amúgy csatlakozott Hadházy kezdeményezéséhez – kezdjen saját aláírásgyűjtésbe is a “csalás és az uniós forrásokkal való visszaélés ellen”.

A dologgal több cél is el lehet érni:

  • a választók egy részét összezavarhatja, hogy ki gyűjtött és mire, ők maguk mit írtak alá és mit nem;
  • nyilván csökkenti az aláírási kedvet, ha a polgár felméri, adatai a Schmidt-Ungár oligarchacsalád kezébe kerülnek;
  • a Fidesz tudja majd kommunikálni, hogy az aláírásgyűjtés nem sikerült, az akció megbukott, ha az LMP nem gyűjti össze az egymilliót.

Keresztes László Lóránt, az LMP pillanatnyilag egyedüli elnöke, aki annyira ellenzéki, hogy egy független képviselőjelölt (Mellár Tamás) javára sem volt hajlandó visszalépni áprilisban a fideszessel szemben, saját Facebook-posztja alatt azzal indokolta a saját akciójukat, hogy – szemben Hadházyéval – annak jogi relevanciája is van.kkl.jpg

Ami egyszerűen hazugság.

Ha az LMP össze is gyűjt egymillió szignót azért, hogy szigorítsák az ellenőrzéseket az Európai Ügyészséghez csatakozó országokban, abból csak annyi következik, hogy az Európai Parlamentnek tárgyalnia kell a javaslatról.

Majd, esetleg, évek múlva.

De ha az EP el is fogad egy ilyen irányú határozatot, és azt át is fut a bürokrácián, az ellenőrzés érdemben nem tud szigorodni. Az már most is elég szigorú, de az OLAF (az Európai Csalás elleni Hivatal) hiába kezdeményez a tolvajok ellen eljárást, ha a Polt-féle ügyészség mindent rendben lévőnek talál.

Az LMP úgy tesz, mintha a korrupció, a csalások és lopások megakadályozás csak a slendrián hivatalnokokon múlna, és nem azon, hogy a tolvajlás rendszerszintű jelenség az Orbán-rezsimben, ami miatt a hatalommal összefonódó hatóságok egyike sem érdekelt a bűncselekmények felderítésében.

Ráadásul mivel polgári kezdeményezésről van szó, az LMP-nek 7 európai országban kellene összegyűjteni az aláírásokat, ami akkor akkor is megsüvegelendő teljesítmény volna, ha az egy valóban létező párt volna, és nem csak a NER meghosszabbított keze és álcázott ágense.

Kb. annyira akar az LMP összegyűjteni egymillió aláírást 7 országban, mint amennyire Erdősi Lászlóné és Kubatov kopasz verőemberi akarták a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás kiírását 2 és fél éve.

Ahhoz képest, hogy az LMP választás óta gyakorlatilag fölszámolta önmagát, hogy három volt elnöke is elhagyta (mondjuk az egyiket, Schiffert azért felvették a frakció fizetési listájára), egy oligarchacsalád birtokába került és egy “oszlófélben lévő hulla” (by Volner János) azért meglehetősen aktív. Három dolgot is csinál egyszerre:

  • idejekorán bebiztosítja, hogy a Fidesz kezén maradjon a főváros, hogy a hisztero-bulvárcelebet indít főpolgármester-jelöltnek, akinek jelölése lehetetlenné teszi, hogy az ellenzék egy komolyan vehető ellenfelet támasszon Tarlósnak;
  • közös EP-listát állítana a  finanszírozó nélkül maradt Jobbikkal, amivel a pártot megmenti az elsorvadástól, az ellenzéket meg attól, hogy egységesen tudjon fellépni a rezsimmel szemben;
  • továbbá nekilátott kinyírni Hadházy petícióját.

Külön pikantériája az LMP akciójának, hogy az aláírásgyűjtést annak a NER-lovagnak pártja indította, akinek családi cégébe Mészáros Lőrinc, az EU-források legnagyobb magyarországi kedvezményezettje néhány hete vásárolta be magát, illetve akinek másik  tulajdonostársa (ti. az anyja) a héten az uniós pénzekből vásárolt luxusrepülőgépen járt Londonban futballmeccset nézni a rezsim névadójával: chelsea.jpg

Ezek után nehéz azt feltételezni, hogy LMP lépéseit nem Orbán közvetlen környezetében tervezik meg.

Facebook Comments