Ha a NER tagja vagy, neked bajod nem lehet

Ha a NER tagja vagy, neked bajod nem lehet

Három tanulságos hír egymás után. dgyub.jpeg

2018. október 16.: enyhébb bűnügyi felügyelet és 7,5 millió forintos óvadékot állapított meg a Dózsa György úti gázoló ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság.

M. Richárd ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény indult eljárás, mert 

  • 2015-ben Budapesten az Andrássy úton közúti veszélyeztetést követett el egy kerékpáros sérelmére, akit ezután még bántalmazott is;
  • 2017. május 15-én szintén Budapesten, a Dózsa György úton összeütközött egy szabálytalanul elé beforduló másik gépjárművel. A baleset következtében két ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. 

M. Richárd a tavalyi balesetekor egyáltalán nem vezethetett volna, mert nem volt jogosítványa, továbbá azt megelőzően drogot is fogyasztott, valamint a baleset előidézésért okolható, mert – mint azt a bíróság közleménye megállapítja – 

megengedett sebességet jelentősen meghaladva

közlekedett. Mindezekután nemhogy börtönbe nem került, de még a házi őrizet szabályait is megszegte, most pedig szabadon közlekedhet Budapest és Pest megye teljes területén. Sőt, 7,5 millió forintért kivásárolhatja magát, és

szabad emberként az egész világot bejárhatja, amíg ítélet nem lesz.

A bírósági közlemény utal arra is, hogy milyen lesz a majdani ítélet, amikor 

egy szabálytalanul elé beforduló másik gépjárműről 

beszél, mintha az áldozatok kocsijának sofőrje észlelhette volna a 130-150 kom/órával érkező másik autót, hogy elsőbbséget adjon neki.

ricsi.jpgA bíróság továbbá azt is megállapította, hogy 

M. R. kábítószert fogyasztott, bár ez a vezetési képességére nem volt kihatással.

Ami ugye nem lehet igaz. Vagy ha mégis az, akkor csak azért lehet, mert M. Richárd annyira kokainfüggő, hogy a kialakult tolarencia egy csekélyebb mennyiség neki már meg se kottyan. Tehát egy agresszív drogfüggőt helyeznek szabadlábra, bár mint megállapítják, 

a korábbi bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatását követően a gyanú szerinti újabb bűncselekményt követett el és vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is.

ra_3_1.jpg2013. december 3.: itt érdemes felidézni, hogy amikor a szintén közúti baleset okozásával gyanúsított szlovák milliomosnőt a bíróság előzetes letartóztatás helyett csak házi őrizetbe helyezte letartóztatás helyett, akkor Rogán Antal propagandaminiszter – még mint a Fidesz frakcióvezetője – Eva Rezešová házánál tiltakozott a 4 ember halálával járó feltűnően enyhe előzetes verdikt miatt.

A házi őrizet ilyen esetben, ilyen körülmények mellett teljességgel elfogadhatatlan. (..) Ha kell, akkor törvénymódosítással előzzük meg, hogy ilyen felháborító eset mégegyszer előfordulhasson.

M. Richárd első általa okozott közlekedési baleset után újabbat, már halálos áldozatokkal járót okozott gyorshajtva, drogfogyasztás után. Ám először házi őrizetet sem kapott, elmehetett nyaralni a Seychelle-szigetekre.

Az utóbb megítélt házi őrizetet megszegte, most tehát kiterjesztik a mozgásterét. Teljesen logikus.

Arról nincs hír, hogy Rogán tiltakozna, mint Rezešová esetében.

Igaz, Rezešová nem is tartozik Rogán saját verőemberi közé. Ellentétben M. Richárddal.

czcs_1.jpg2018. október 19.: noha a nyomozást lezárták, a házi őrizett lehetősége fel sem merült, ehelyett újabb fegyelmi eljárás indult a több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba ellen. A volt baloldali önkormányzati képviselő korábban kapott már fegyelmit azért is, mert túl sok könyve volt a zárkájában.

A jogi képviselője a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, Czeglédyt korlátozzák az ügyvédjeivel való kapcsolattartásban is, mert tönkrement börtöntelefonja helyett nem kap másikat, mert a régi még a szervizben van.

Pedig Czeglédy nem is ölt meg senkit bekokózva, százötvennel.

Facebook Comments