Semjén szerint nem sokan szavaznának a KDNP-re, ha önállóan indulna a választáson

Semjén szerint nem sokan szavaznának a KDNP-re, ha önállóan indulna a választáson

A miniszterelnök-helyettes bejelentette, a kárpátalja magyarokat “gyakorlatilag” már a magyar állam fizeti.semi.jpg

A Hír TV Simicskától való visszavétele után feltámadt Péntek 8 (vagy 9, ez ellentmondásos) ezúttal a KDNP elnöke oszthatta meg az ideológiai muníciót a jobboldali szavazókkal. Semjén elég erős dolgokat mondott ki, ezért akinek nincs kedve végigszenvedni a több mint 42 percet – benne az exmunkásőr Gajdics Ottó szokás szerinti ordítozásával – annak itt megpróbáltam összefoglalni a lényeget:

1. Semjén magát politikai terméknek nevezte, amelyik ún. nemzeti, konzervatív, keresztény értékrendet képvisel, és amely politikai terméket ő maga megkülönbözteti a magánembertől.

2. Pártját, a KDNP-t egy tömegtámogatás nélküli vallási egyesületként határozta meg, amelyik azért van együtt a keresztény-nemzeti ihletettségű, nagy gyűjtőpárt Fidesszel, hogy anélkül jusson hatalomhoz, hogy föl kellene adnia az egyházi tanításokhoz való ragaszkodást.

3. Zavaros történetfilozófiai fejtegetések után azt is leszögezte, hogy a KDNP liberálisabb a liberálisoknál és szocialistább a szocialistáknál, mert

  • szerintük az emberi jogok nem valami ENSZ-egyezményből, hanem egyenesen a Jóistentől származnak,
  • valamint ők minden emberben Krisztust látják, ami az igazi szolidaritás.

(Arra mondjuk nem tért ki, hogy miként tűrhették el 3 éve a menekültekkel való állatias bánásmódot, ha bennük Krisztist látják, valamint az emberi jogok nemzetközileg is sorozatosan bírált megsértését, ha az emberi jogok a Jóistentől erednek.)

4. Semjén bevallotta, minden évben részt vesz az Opus Dei lelkigyakorlatán. Ami azért érdekes, mert az OD még a katolikus egyházon belül is szélsőjobboldali fanatikus szektának számít.

5. Egy vallási párt elnökétől különös módon a nemzeti érdeket nevezte a végső valóságnak. Szerinte a magyar államnak transzcendens küldetése van, nem csak azért van, hogy az utakat kátyúzza, meg kiállítsa  a lakcímkártyákat, hanem hogy az “egyetemes magyarság” fennmaradjon. 

6. Ezzel magyarázta a kárpátaljai magyarság segítését is, amelyről beismerte, hogy

az orvosok, egészségügyi dolgozók, tanárok lelkészek, tehát mindazok, akik az ottani magyar életet biztosítják, azoknak

a fizetését gyakorlatilag a magyar állam adja, ezt most megdupláztuk.

Semjén szerint az egyetemes magyarság fennmaradása indokolja azt is, hogy az EP-választáson szavazati jogot adjanak az ukrajnai és szerbiai magyar állampolgároknak (Hogy aztán olyanok dönthessenek az EP összetételéről, ezzel közvetve az EU sorsáról, akik nem az Unióban élnek.)

7. Az ellenzékből a DK-t emelte ki. Szerinte

Gyurcsány nagyon nagy szolgálatokat tesz a kormánynak: az ellenzék szétverésével olyan érdemeket senki nem szerzett, még kormányoldalon is kevesen, mint Gyurcsány.

8. A CEU-ról azt mondta, szélhámosság, amit művel, mert nincs amerikai képzésük, csak egy fiktív anyaegyetemük: “a leány próbált szülni egy anyát”. Arról nem tett említést, hogy erre éppen a Fidesz-KDNP kormánytöbbsége kényszerítette a CEU-t.

9. Az Európai Unióról úgy beszélt, hogy azt kereszténydemokraták alapították, tehát nem bűnben fogant, de most bűnben él, mert egy szabadkőműves politikai elit irányítja. Az EU-ban amúgy szerinte médiaterror és brutális médiacenzúra van, és őket (már ti. a Fidesz-KDNP-t és az Orbán-rezsimet) meg azért támadják, mert félnek tőlük:

tőlünk azért félnek, mert amit mondunk, az a józan ész.

10. Semjén a kultúrharcot a kormány a választás óta követett politikája középpontjába helyezte. Kódolt zsidózással utalt arra, hogy Aczél György, majd az SZDSZ – “egészen az utóbbi évekig” brutálisan elnyomta “a nemzeti, népi, keresztény, konzervatív kultúrát”.

(Hogy ezt az SZDSZ miként tudta megcsinálni úgy, hogy már csaknem 10 éve megszűnt, de legalábbis elveszítette minden hatalmi pozícióját, arra nem tért ki.)

A kultúrharcot ez ellen a brutális elnyomás elleni fellépéssel magyarázta. Szerinte ők csak Márfi Gyula veszprémi érsek felszólításának tesznek eleget, aki azt mondta nekik: “áradjatok, mint a szél“. Semjén szerint egyszerűen a népakaratnak, az áprilisban megnyert 3. kétharmadnak tesznek eleget, amikor megtámogatják az általa nemzeti-kereszténynek nevezett kultúrát, mert 

mindenütt ott lenni, minden helyet betölteni, áradni kell, mint a szél.

Ebben mondjuk semmi új nincs, csak 20 éve, az első Fidesz-kormány alatt még egészpályás letámadásnak  nevezték. 120 éve meg egyszerűen úgy, hogy einstand.

És persze érdekes a népakaratra hivatkozni akkor, amikor áprilisban Magyarországon 200 ezerrel többen szavaztak ellenük, mint mellettük.

Facebook Comments