Szellemkatonák járják a temetőt

Szellemkatonák járják a temetőt

Az emlékezés ünnepe

A háború végére emlékeznek a túlélő generációk – mindegyik a maga módján.

A világ pszichésen a mai napig nem volt képes feldolgozni az elmúlt század nagy háborúinak élményét és következményeit… régi és új hatalmak tündöklését és bukását, a határok újra meg újra való átrajzolását, melyek megváltoztatták a birodalmak és az egyszerű emberek helyzetet és életét.

img_9849.jpeg

img_9850.jpeg

img_9851.jpeg

img_9852.jpeg

img_9853.jpeg

img_9857.jpeg

img_9858.jpeg

 

 

Pótolhatatlan veszteségek, tragédiák, szét repesztett álmok törmeléken épült a jövő.…

Ezek a háborúk „lehetetlen” feladatokat róttak az egymást követő generációkra-s ezek a generációk azóta is küszködnek a rajuk bízott örökséggel.

,A kollektív és egyéni emlékezet kepés az élmények és érzelmek hasítottsága feldolgozásának szolgálatába állni . Kedvező körülmények között, a létezés folyamatosságának élménye is visszaállítható-ha elég kitartóan és nem sürgetve próbáljuk a szétszakadt szálakat összekötni és az élet élésének folyamatába helyezni. Ily módon ismét lehetővé válhat a tapasztalatból való tanulás…

A sok harsogó emlékezési forma között találtam rá a csendes szemlélődésre, a látott világ tárgyai mögé hatolás gyakorlására és a dolgok értelmének keresésére ösztönző „szellemkatonák csoportjára.

Slimbridgeben, a St John templom sírkertjében keresik mi maradt elrabolt életükből?

A drótkatonákat Jackie Lantelli álmodta eleven szellemekké.

Spitzspitz_and_deutsch_logo_1.jpg

Facebook Comments