Best of Hollik István

Best of Hollik István

658854_hollik_istvan_kdnp.jpgHollik Kereszténydemokrata István lett az új kormányszóvivő – helyes tehát röviden áttekinteni, mi maradandót alkotott ő mindeddig, s mire is számíthatunk őkelmétől a jövőben.

E nagyon kereszténydemokrata fiatalember a legutóbbi országgyűlési választáson azzal írt történelmet, hogy az egyetlen LMP-s egyéni mandátumot épp vele szemben sikerült megszerezni Budapesten. De sebaj, hisz a Fideszre rászopódott KDNP listán csak bepaterolta e nagy tehetségű ifjút az országgyűlésbe. Kell is, hisz mihez kezdenénk ilyen mondatok nélkül:

„A foci persze arról szól, hogyan küzd két csapat a pályán. De a foci ennél mindig sokkal többről szól. A világbajnoki döntőnek Európa jövője szempontjából is fontos üzenete lehet, hiszen egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal. Már csak ezért is hajrá Horvátország.”

A frappáns válaszok nagymestere, e verbálvirtuóz azt is megmagyarázta, miként lett multimilliárdos Orbán Viktor közeli barátja:

“Garancsi miért lett sikeres? Azért mert sikeres.”

A másik miniszterelnöki koma tollasodását pedig így sikerült helyre tenni:

“Az, hogy Mészáros Lőrinc hogyan tudott meggazdagodni, az egy állítás”

De Hollik elől senki nem rejtőzhet el. Kiderítette a Facebokkról is, hogy “bevándorláspári erő”, amiért a közösségi oldal eltávolított egy uszító képet.

“Ez az eset is bizonyítja, hogy a bevándorláspárti erők mindent megtesznek, hogy elhallgattassák azt, aki nem ért egyet velük.”

– hát így.

Ennek ellenére Hollik nagyot megy az FB-n. A HVG olvasóiról kijelentette: a lapot olvasók a HVG “balos, libsi követői”.

Junckerről:

“Az “isiász” egy gerincbetegség, ez viszont már gerinctelenség.”

– a miért a néppárti politikus kritizálni merészelte a Fideszt.

Azonban Hollik legszebb akciója mutatja meg, mennyire fajsúlyos, komolyan vehető figura.

Emlékezetes: Hollik “Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricával látta el az Amnesty International székházát. Nagy elődöket követett a ház megjelölésével, hisz elvbarátai épp ezt tették 1944-ben ezzel a kapuval, épp csak sárga csillagot biggyesztettek a jelölgetők akkor. 

Ám amikor az Európai Parlament kormánypárti képviselőinek véleményét kérdezték Hollik István cseppet sem gyomorforgató akciójáról, az ugyancsak KDNP-s Hölvényi György egyszerűen kijelentette: ilyen soha nem történt, ez álhír.

Az viszont sajnos nem álhír, hogy e szellemóriás az eddigieknél is több fényt kap ezentúl. Pedig inkább apró, sötét lukakba való ő, pajtásaival egyetemben – hogy még a neszezését se halljuk.

Facebook Comments