Másfélmilliárdot kaszáltak az államon a szekszárdi fideszesek

Másfélmilliárdot kaszáltak az államon a szekszárdi fideszesek

Az Orbán-kormány bűnözőket fogad be, egyetemeket üldöz el, közérdeknek minősíti a fideszes propagandaholding létrehozását, de mindeközben a lopás zavartalanul folyik tovább. th.jpg

Egy szekszárdi földügylet – mint cseppben a tenger – megmutatja,

hogyan történik a közvagyon fideszes pénzekké konvertálása.

A dolog ott kezdődött, hogy volt a Magyar Fejlesztési Bank egy régi, romos húsüzeme Szekszárdon, ami az általa adott, de bedőlt hitelek fejében került hozzá. A bank tavaly megpróbálta elárverezni a lepusztult húskombinátot és a gazzal benőtt udvarát, de az 1,6 milliárdos áron senkinek nem kellett.

Az MFB aztán jelentősen engedett az igényeiből, és alig 2 hónappal a sikertelen érverést követően 300-400 millió forintért eladta azt a Cseppkő Faktor Zrt-nek. A 24.hu cikke szerint a céget néhány héttel a vásárlás előtt hozták létre. Tulajdonosi céghálójában ott van

  • a szekszárdi választási bizottság fideszes elnöke, Póla Zoltán és felesége,
  • a trafikbotrány egykori főszereplője, Fajszi Lajos, a Fidesz korábbi önkormányzati képviselője,
  • valamint a Tolna megyei közgyűlés fideszes alelnöke. Kapitány Zsolt.

A használaton kívüli épületet a Cseppkő Faktor alig néhány hónappal később máris továbbadta az állami tulajdonú  Paksi Ipari Park Kft-nek, viszont már 1,8 milliárd forintért.

Az történt tehát, hogy az állam az egyik zsebéből a másikba tett egy telket és az épületet, de

beiktattak egy közvetítőt, amelyik 1,4-1,5 milliárd forintot nyert az ügyön.

Az állam pedig pontosan ennyit bukott: az PIP közvetlenül az MFB-től is megvehette volna a húsüzem területét, de valakik leadták a drótot, és a tűzközeli fideszesek milliárdos sápot húztak le az államból.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő közölte, hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz az ügyben.

  • De mibe, hogy a Polt-féle ügyészség magaszintű szakmai felügyelete mellett működő rendőrség bűncselekmény hiányában zárja majd le az eljárást?
  • És mibe, hogy  se a kormánypropaganda-holding, se az állami média nem számol be a dologról?
  • Továbbá mibe, hogy a szavazók egy jelentős része – az ügy ismeretében vagy anélkül – 2019-ben Szekszárdon, illetve Tolna megyében is támogatja majd a Fidesz újraválasztását?

(Kép innen)

Facebook Comments