A rasszista rendőr esete a hangfelvétellel

A rasszista rendőr esete a hangfelvétellel

“Ne gúnyolgassál, mert olyat beverek, hogy beszakad a fejed, megértetted? Megértetted?” – jegyezte meg egy közrendőr, miközben túlórája idején éppen a többek között a túlóra törvény ellen tünető fiatalokat bántotta.

roma_police_bias.JPG

A 444.hu által közzétett történet sok szempontból is tanulságos. Az öntudatos rendőr, akit nem lehet tegezni:

“M.: Rám zártad az ajtót.

Rendőr: Rád zárta!?? Nem őriztetek együtt disznót. Mi rendőrök vagyunk, te meg egy állampolgár. Vagy Ön. Mer én önöztem, ugye?”

De ez a legkevesebb. Többet elárul a magyar rendőr lelkéről, gondolkodásáról, kiképzettségi színvonaláról – de ha úgy jobban tetszik, az országról is, a következő kis részlet.

“Rendőr: Zsebből telefonnal felvenni meg ennyi. Az utcán ki néz szembe a büdös cigányokkal, te nézel szembe? Azt itt dobáltok minket?”

Jegyezzük fel. 2018 hideg telén egy felhevült magyar rendőr úgy gondolja, hogy azért mi”fehérek” mégiscsak tartsunk össze. Az ok, hogy most itt balhé és ilyenek, de azért tudjuk már, hogy  ki véd meg titeket a “büdős cigányoktól”

Szegény rendőr, nem tehet róla. Fiatal ember, amióta az eszét tudja, rasszista szövegeket nyomnak neki. És persze normális világban szépen leülnének vele és a kollégáival és elmagyaráznák neki, miért nincsenek “büdös cigányok”, hanem vannak olyanok, akiket bűncselekmények elkövetésével gyanúsítunk.

De itt inkább a képébe nyomnak egy adag sorosozást és migráncsozást, ahonnan valóban már csak egy aprócska ugrás a cigányozás.

Ja. És T. kommentelők! Ha a szokásos rasszista szöveget nyomják majd itt egyesek – akkor, mert nincs türelmem e provokátorokhoz, szépen leállítjuk a cikk alól a kommenteket. Tessék a Riposthoz menni a rasszista dumákkal, ott talán lesz rá igény.

 

spitz_and_deutsc.JPG

Facebook Comments