Botka megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását

Botka megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását

A szegedi polgármester bojkottra hívja a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben. szeg.jpg

Miközben a parlamenti ellenzék megpróbálta meghiúsítani a túlóra- és munkaidőkeret elszámolását emelő törvényt, és Budapesten minden nap tüntetnek ellene, a kormány igyekezett úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és a törvény életbe lépett volna. (Miközben ez finoman szólva is kétséges.)

Botka László szegedi polgármester azonban szombaton közölte a véleményét:

a Fidesz a munka törvénykönyve módosításával embertelen helyzetbe hozta a magyar munkavállalókat, ezért azonnali és határozott lépéseket kell tenni.

Szeged polgármestere határozatot terjeszt be a helyi közgyűlés elé, amely

megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél.

bl_5.jpgA szegedi önkormányzat garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi rendelet tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Rájuk biztosan nem fog vonatkozni a Fidesz által kierőszakolt rabszolgatörvény.

Szeged az első önkormányzat vagy cég, amelyik megtagadja, hogy érvényben lévőnek tekintse a parlamenten jogszabályszerűtlenül áterőszakolt törvényt. Botka azonban arra kéri a munkáltatókat és a többi önkormányzat vezetőjét, hogy kövessék példáját:

Ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt, amellyel a Fidesz kiszolgáltatja a magyar munkavállalókat a multinacionális cégek érdekeinek.

(Kép: szeged.hu)

Facebook Comments