Fidesz-média: könnyebb megveretni, mint megkérdezni egy ellenzéki képviselőt

Fidesz-média: könnyebb megveretni, mint megkérdezni egy ellenzéki képviselőt

23159352_ea358f2d1ed1f44776c1d23732c7f3fd_wm.jpgSzél Bernadettet és Hadházy Ákost erőszakkal távolították el az MTVA épületéből – ahová rendőri felvigyázás mellett sétálhattak be vasárnap éjjel. Ez mindent elárul a közel 100 milliárdból működő “köz”média működéséről: könnyebb megveretni országgyűlési képviselőket, mint beültetni őket a stúdióba.

Emlékezhetünk: mennyire megrettent szegény Kovács András, az Origo propagandistája, amikor szemtől szembe találkozott Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével – utóbbi volt szíves személyesen felkeresni munkahelyén az “újságírót”, aki akkor már hetek óta mocskolta, minden alap nélkül a pártot. A NER-média már akkor bemutatta szakmai felkészültségét: a belpolitikai “sztárzsurnaliszta”, minden kormányzati sajtótájékoztató első sorában héderelő Kovács ahelyett, hogy kérdéseket tett volna fel a pártelnöknek – ahogy ez egy gyakornoktól is elvárható reakció lett volna – inkább biztonsági őrökért picsogott. Végül remek érzékkel és izomzattal dobatták ki Fekete-Győréket a szerkesztőségből, majd azonnal feljelentést is tettek ellenük.

Ennél jóval szürreálisabb, amit az adófizetők közel 100 milliárdjából fenntartott “köz” média művel ellenzéki országgyűlési képviselőkkel.

Vasárnap délután a kormányellenes tüntetők néhány ezres csoportja felkereste az MTVA városszéli irodaépületét, amelyet tömött rendőrsorfal zárt el előlük. Tegyük hozzá: nagyon helyesen. Az ostrom ezúttal elmaradt – nagyrészt annak köszönhetően, hogy a tüntetésen részt vevő ellenzéki képviselőket készségesen beengedték az épületbe. Még egyszer: az országgyűlési képviselők, miután igazolták képviselői mivoltukat, egyszerűen beengedték a székházba. Olyannyira, hogy odabent a biztonsági főnökkel diskuráltak hosszan – egyikük másikuk néha kiszalad az utcára, elmesélni a bent történteket, csitítani a tömeget, majd visszabattyogott.

Az országgyűlési képviselők – és a kint várakozó ezrek – annyit szerettek volna elérni: öt pontos petíciójukat olvassák be az adómilliárdokból fenntartott “köz”médiában. De nem hogy ezt nem sikerült elérni, de még annyit sem, hogy a szakmai minimumnak megfelelő tájékoztatást kapjanak a nézők az MTVA-nál történő eseményekről.

A tüntetés éjfél körül ért véget – az országgyűlési képviselők pedig bent éjszakáztak az MTVA-ban.

Reggelre azonban valami változott: először Hadházy Ákost, majd valamivel később Szél Bernadettet dobták ki erőszakkal az épületből biztonsági őrök.

Nem lehet tudni, hogy:

– miért éppen őket, amikor rajtuk kívül 10 ellenzéki politikus is ott tartózkodott,

– miért éppen most, ha éjjel még gond nélkül járkálhattak ki-be az épületbe,

– milyen indokkal távolították el őket,

– ezt követően miért nem léphetnek be az épületbe (Hadházynak például túszul ejtették a kabátját), ha néhány órája ezzel még nem volt gond?

Még az a szerencse, hogy egy hírműsorokat gyártó állami cégnél történik mindez, így azonnal értesülhetünk a legfrissebb történésekről. Ja, nem, elvégre ez a NER-média.

Ne legyenek illúzióink: ezt a balhét a kormány akarta – bár úgy sejtjük, nem pont így képzelték.

Arra vajon emlékszik még valaki, amikor 2006. szeptember 22-én Hajós András zenész, celeb – ki tudja, épp milyen minőségben – besétált a HírTV épületébe, hogy felolvassa Gyurcsány elleni nyilatkozatát? Nem voltak biztonsági őrök, dulakodás, szemkilövetés. Készségesen bocsátotta a FideszTV Hajós rendelkezésére a műsoridejét.

Vasárnap éjjel még ezt sem kellett volna megtenni, ha olyan emberek ülnek a “köz”média vezetőségében, akiknek megmaradt még valami halvány emlékük a gerincük hűlt helyéről, és az újságírószakma egy-két alapvetéséről. És azt kell mondanunk: ez nem kizárólag a legfelső vezetésre vonatkozik. Egy adásrendező, de még egy riporter is megtehette volna, amit kell: éjjel 11-kor behívja a stúdióba a székháznál megjelent politikusokat. Legalább nem kell nekik taxipénzt adni.

Esetleg megkérdezhette volna: miért itt tüntetnek nekik nem tetsző jogszabályok miatt? Mit remélnek néhány sor felolvasásától? De nem akarunk több tippet adni ezeknek. 3 perc, éjjel negyed tizenkettőkor. Hányan látták volna?

De nem. Inkább erőszakot alkalmaznak országgyűlési képviselőkkel szemben, akiket maguk engedtek be az épületbe.

Bayer Ötös Számú Párttagkönyv Zsolt boldog lehet: “…úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.” Megtörtént. Ettől most tényleg jobb hely lett Magyarország?

Facebook Comments