Boldog karácsonyt! A magyarok összesen 300 milliárdos ajándékkal „kedveskedtek” a miniszterelnöküknek

Boldog karácsonyt! A magyarok összesen 300 milliárdos ajándékkal „kedveskedtek” a miniszterelnöküknek

Orbán Viktor 30 ezer forintos ajándékot kapott minden magyartól karácsonyra. orban_karacsony_1.jpg

A miniszterelnök januártól a Várba költözik. A karmelita kolostor felújítása a miniszterelnök hivatalnak mintegy 21 milliárd forintba került az adófizetőknek, ebből csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárdba került. 

Advent negyedik vasárnapján a miniszterelnök a Várban készült fényképpel örvendeztette meg a rajongóit a Facebookon:

 

Orbán Viktor hivatala januártól költözik fel a Budai Várba. Az Index próbálta megtudni, hogy mikor lesz a közpénzmilliárdokból felújított közhivatal sajtóbejárása, de válaszra sem méltatták kérdésüket. A lap úgy tudja, hogy azok, akik a költözés előtt a már kész épületbe bejuthattak, nem fotózhattak benne.

Hargitai Miklós, valaha a Népszabadság munkatársa, mostanában a Népszavának ír, kiszámolta, hogy minden magyar 30 ezer forinttal járult hozzá Orbán Várba költözéséhez. A magyarok összesen 300 milliárdos ajándékkal kedveskedtek a miniszterelnöküknek. Orbán pár évvel ezelőtt ugyanis kitalálta, hogy példaképe, a király nélküli királyságot kormányzó Horthy Miklós mintáját követve szeretné fölülnézetből, a budai Várból irányítani az országot- írta Hargitai.

 

A Vár azonban már foglalt volt – alapvetően kulturális és tudományos intézmények laktak benne –, így azért, hogy a kormányzati “tiltott város” céljára kiszemelt Várnegyed kitakarításának valódi célját elleplezzék, kifundálták a Liget Budapest programot. Utóbbiból a Fidesz-beruházásoknál elmaradhatatlan fairtáson és némi gödörásáson kívül még semmi nem valósult meg, ezért a korábban a Várban székelő közgyűjteményeket és egyéb kultúrkincseket ideiglenes szállásra költöztetik vagy egyszerűen pusztulni hagyják, mint az elmúlt 140 év műemléki dokumentációját (pedig ez a kormány állítólag konzervatív, azaz értékőrző), Orbán Viktor azonban januárban megy a Várba.

A Népszava szerkesztője a Liget-Vár-projekt kapcsán felhívja a figyelmet, hogy 

  • azon ritka alkalmak egyikén, amikor az országgyűlésben vitáztak a Liget-projektről, a kormánytöbbség szándékosan határozatképtelenné tette az ülést (érdekes, akkor még nem számított a demokrácia elárulásának az obstrukció), 
  • Harrach Péter gigantikus romkocsmának nevezte a budapestiek kedvenc parkját, 
  • építési területnek minősítették az egész Városligetet, 
  • ahol Kósa Lajos szerint „végre a millenniumi időket idéző építkezések kezdődnek”, Kósa erről egy „A terrorveszély és a migráció összefüggése Európában” című beszédben szólt hozzá a problémához (akinek az anyukája nem stróman, és olyan jó egészségnek örvend, hogy túl a 80-on még vett magának egy BMW motorkerékpárt; pont olyat egyébként, amilyennel a fia érkezett a Fidesz legutóbbi kihelyezett frakcióülésére); 
  • mivel kiemelt kormányzati beruházásról van szó, a program költségvetése és pénzfelhasználása teljességgel átláthatatlan, az viszont a témával foglalkozó cikkekből tudható, hogy az összeg jelentős részét elköltötték már.

És most jön a lényeg:

az, hogy Orbán Viktor és a kormányzati slepp a Várba költözhessen, végül legalább 300 milliárd forintjukba kerül a magyar adófizetőknek. Minden magyar ember, a ma született csecsemőtől a dolgozó nőkön és férfiakon át a 100 éves aggastyánig fejenként 30 ezer forinttal járult hozzá Orbán Viktor karácsonyi ajándékához.

Ezen belül is meglehetősen borsos tétel a miniszterelnöki irodakomplexum a volt Karmelita kolostorban, amelyért az eredeti tervekben szereplő 13 milliárd helyett végül 21 milliárd forintot fizettünk.

Hargitai Miklós összehasonlítva az 50 milliárdos Telekom-székházzal a miniszterelnöki irodát, kideríti, hogy senkinek nincs ilyen drága (21 milliárdos) irodája egész Magyarországon. Pedig pár éve a kormány még azt állította: „a helyhez illően egyszerű, szerény, puritán építészeti kialakítású irodák lesznek a kolostor épületében”. Ebből lett mára egy, a Dunára néző hatalmas erkély (amihez az UNESCO engedélye is kellett, mivel a Vár látképe a világörökség része), megy egy olyan belső kialakítás – csodacsillárral, csodalépcsővel -, amelyet a ígéretek ellenére azóta sem mertek megmutatni sem az újságíróknak, sem másnak, pedig „Az új épület a befejezését követően hosszabb ideig nyitva áll majd a nagyközönség előtt, mindenki számára megtekinthető lesz (Tuzson Bence közlése). Egyedül a 3D-s belsőépítészeti modell 170 millióba került – ebből jobb helyeken akár tíz családi otthont is felépítenek.

A pletykák szerint (bár Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke sajtótudósítások szerint többször is kijelentette: „A miniszterelnök nem költözik a Várba, saját családi háza van”) Orbán rendelt magának egy luxus lakóteret, amolyan legénylakást – több százmillió forintért az irodája fölött.

Hogy minek, az nem egészen világos, hiszen a kormányfőt éjjel-nappal – a magánprogramjaira is – egy kék villogós állami kisbusz szállítja, amely előtt/mögött egy bárkit ledudáló, kék villogós TEK-terepjáró közlekedik – ez a konvoj, ha kell, 15 perc alatt átér a Várból a Cinege utcába, ahol a miniszterelnök családja él.

Még pár hír, az idegeink borzolására:

  1. Fontos népegészségügyi programokat halaszt el a kormány – találta meg a Napi.hu.
  2. Ételosztás van karácsonykor a Blahán. Ugyan csak 11-kor kezdődik, de van, aki már fél hétkor sorban áll az esőben, hogy ételhez jusson – írja a 168 Óra.
  3. Mészáros Lőrincné a Magyar Időknek adott propaganda-interjúban azt mondta, hogy a Jósiten segítségével kaptak akkora vagyont.

Boldog karácsonyt, Magyarország! 

Facebook Comments