Kinek üzent Áder János?

Kinek üzent Áder János?

A köztársasági elnöknek nem tetszik az elaljasodás, a törtetés, a becstelenség és a valóság eltorzítása. aj2019.jpg

Áder államfő olyan beszéddel kezdet 2019-et, ami igazán megtestesíti a nemzet egységét, mert ízlés szerint többféleképpen is értelmezhető. Az elnök köszöntőjében arról beszélt, az újévi jókívánságok és fogadalmak elbukása  (már kinek egyáltalán van ilyen) főként nekünk köszönhető,

Pedig csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent.

Például:

Mondhatunk nemet mindarra, ami mérgezi hétköznapi életünket, az elaljasult közbeszédre, az embertársainkat vallásukban, identitásukban, méltóságukban sértő cselekedetekre.

Mondhatunk nemet a másokra való mutogatásra, a magunk felelősségének palástolására, a mindenkin átgázoló törtetésre, a becstelenségre, mások tisztességének elvitatására.

Mondhatunk nemet az igénytelenségre. Az ünnepeinkből gúnyt űző cinizmusra, az érdekek szerint torzított valóságra, a rövidlátó gondolkodásra.

Mondhatunk nemet környezetünk felelőtlen kirablására, a vizeinket mérgező, a levegőt szennyező, a jövőnket felélő kíméletlen valóságra.

Mindent aláíró Jánosból kitört a voluntarista idealista, és most kódfejtő legyen, aki ebből ki tudja venni, valójában kinek üzent államfő, mert támpontot alig adott hozzá.

Ugyan közölte, hogy

Mondhatunk igent a magyar nemzetre, Kárpát-medencei együvé tartozásunkra, a magyar érdekek képviseletére, hagyományaink ápolására, anyanyelvünk megóvására!

De azt is, hogy

Mondhatunk igent egy erős Európára, egy erősebb Európai Unióban erős Magyarországra, és mondhatunk igent a tisztább környezetre, vizeink, földjeink, erdeink védelmére!

Most itt vagyunk meglőve.

Facebook Comments