Orbán nem mer független újságírókkal találkozni sem

Orbán nem mer független újságírókkal találkozni sem

Messzemenő következtetések Orbán vezér csütörtöki úgynevezett sajtótájékoztatója kapcsán. Avagy az újságírók árulása.

Sokan kérdik, hogy lehet, hogy a kis vezető, Orbán, össze vissza repked egy strómanja luxusgépén, aki a repülőre való milliárdokat olyan megrendelésekből, gyakran valószínűleg igen túlárazott megrendelésekből, de ez most mindegy is, szerezte, amelyeket Orbán főkegyúri jóindulatának köszönhet. A nép meg fütyül az egészre.

orban_putyin.jpg

Most nem azt mondom, hogy amikor Garancsi István, Mészáros Lőrinc  pénzt keres, akkor azt Orbánnak teszi, és a jó GarancsiMészáros tulajdonképpen Orbán egyik alteregója, vagyis az a luxusgép tulajdonképpen Orbáné. Szóval, hogy a sajátján repült volna – abban meg mi a baj? Ó dehogyis, erre még csak célozni sem mernék, mert ugye Szájerné magyar bíróságai előtt nem egészen biztos, hogy be tudnám bizonyítani az igazamat.

Csak azt a kört szeretném felidézni, hogy a kormány, élén a miniszterelnöki tisztséget viselő alakkal, meghatározza, mire költi a mi és az európai uniós polgárok pénzét, GarancsiMészáérros  zsebrevágja a pénzt, vesz belőle repülőt és azon repteti azt, akinek ezt az egészet köszönheti.

Haha, nincs itt semmi látnivaló – nevetnek a kormánypárti mamelukok körülbelül azon a színvonalon, hogy mink a vár, miénkk a lekvár. Lúzerek, így jártatok. Nálunk még a somlói galuska is.

Ha kétharmad, akkor ellopjuk a pénzeteket, urizálunk belőle, nagyképüsködünk és a pofátokba röhögünk. Később még rátok küldjük az adóhatóságot is és bezáratjuk az újságjaitokat, hogy ne pofázzatok ti már itten annyit.

Hát így.

Ok, ezektől a fickóktól körülbelül ezt várom. Hogy a Soros és a migráncs miatt kell szegény Orbánnak s Gundel szotyimenzáján csülköd bablevest és stefánia vagdaltat enni, amiből kilopták már a keménytojást i. Ugyanott szotyihéj kiköphető.

Szóval, rajtuk nem csodálkozom, csak a népen, amelyik azért eredendően irigy és elitellenes szokott lenni, hogy miért nem csak pár mém és FB bejegyzés erejéig horkan fel.

És csütörtökön erre is megtaláltam a magyarázatot.

Orbán, aki már tényleg azt hiszi, igazi uralkodó, elvégre a királyi várban székel és rövidesen a korona is oda fog költözni, nagy kegyesen a színe elé engedia  sajtót. Persze azért nem akárkit, mert rend, csend fegyelem.

Szóval, kiáll – persze nem a királyi várban, mert tudja, hogy a kollégák két perc alatt felzabálnák az olcsó káposztáscvekedlit,  hanem valahol arrébb és szerencsétlen ún. kollégáimnak lediktálja a tutit. Van benne migráncs, meg Soros, ha kicsit rosszabb a helyzet Gyurcsány vagy Medgyessy is – ha itt a válság, akkor azt onnan fogjuk észrevenni, hogy Horn Gyula és Kun Béla is lesz benne.

A jól dresszírozott szerencsétlenkék ott ülnek és jegyzetelik, felveszik azt a töménytlen hazugságot, amit ez az alak ott előad nekik.

És nyilván az mem úgy van, hogy bárki oda mehet és áhitatos szemét  a kis vezérre függeszti és derekasan közreműködik az alja kormánypropaganda terjesztésében. Ezt is ki kell ám érdemelni.

Ugyanis van pár pár, aki talán még kérdezne. Őket preventive, kidobják– mindez szépen mutatja, mi lesz majd, ha létrehozzák megint a sajtókamarát, amibe megbízható alakok kerülhetnek csak be, akik tudják hol a helyük és legalább napi kétszer elmondják leírják, hogy Soros és migráncs, és az ajvékol, libbancs és homér szavakat is el tudják helyezni a dolgozataikba. De ne szaladjunk előre.

Szóval, miért lehet így lopni és a jogállamot felszámolni?

Mert a maradék kollégák, mintha mi sem történt volna bemennek és eljátsszák szánalmas szerepüket. Nem azt mondják, hogy vagy mind bemegyünk erre az amúgy szégyenteljes eseményre, vagy kollektíve a büfében kivárjuk a dolgot egy kis somlóizással.

Lehet ezt ezzel azzal magyarázni? Nem lehet. Aki azok után, hogy egyes – és majdnem mindegy, milyen – kollégáit egy kormányzatinak nevezett eseményről kitesznek és ő részt vesz ezen, az azt üzeni Orbánnak: repkedj csak kis vezető. Repkedj tőlünk és lop és uszíts egymásra minket. Vigyél a háborúba, öless meg minket, ha úgy adódik, tegyél tönkre minket és közben minden gyermeked álljon mind a száz saját lábára, ami még nem olyan rég a mi lábunk volt.

Ők is, a főnökeik is, lapjaik és kiadóik vezetői is, akik nem azt mondják, hogy ezt akkor nem.

Ti barátaim, kollégáim, akik közül pedig többet tiszteltem is eddig, mind mind az orbánizmus szekértolói vagytok.

Nem mondom, hogy csak miattatok, de miattatok is fognak itt még többet lopni, urizálni a pofánkba röhögni, bosszút állni, lapokat bezárni, talán később embereket is.

Ti, mind tehettek arról. Mert szemek vagytok a láncban, pedig talán még lett volna választásotok.

PS: biztos lesznek azért kollegák, akiik visszafordulnak a hír hallatán és talán olyanok is, akik nem játszák el- bár bemennek . a fegyelmezett majmot. Nekik tisztelet

 

Facebook Comments