Kitől rettegtek legközelebb? Hello Kittytől?

Kitől rettegtek legközelebb? Hello Kittytől?

nagy-blanka-egy-targybol-sem-allok-bukasra_image_61597e3f3efc7f96b309241ec191_16-9.jpegMit gondoljunk arról a hatalomról, amelyik egy 18 éves gyerekre ereszti pitbulljait, mert az csúnyát mondott róla? Pitiáner? Embertelen? Vagy egyszerűen: rettegő és ostoba.

A Nagy Blanka elleni propaganda-hadjárat sokat elárul a NER hatalmasságairól és az őket kiszolgáló verbál-pitbullokról. Érett, egészségesen gondolkozó, felnőtt emberek szülőként képesek a helyén kezelni az olyan homokozói konfliktusokat, mint: “Anyúúúúúúú, a Pistike csúnyát mondott rám!”

Minden jel szerint a magyar kormány a fenti példában a súlyosan bántalmazott, szuverenitásában mélyen sértett óvodás szerepét választotta magáénak. Mert nem elég, hogy Blanka kifejezte nemtetszését Viktor és a többi bácsi tevékenységével kapcsolatban, de még csúnya szavakat is használt.

Elnézve a hatalom reakcióját, arra kell következtetnünk, hogy egy tinédzser indulatos szavai alapjaiban kérdőjelezik meg mindazt, amire Orbán Viktor politikai karrierjét építette. Egy kölyöklány szavaitól kimozdulnak a déli drótkerítés betonalapjai, potyogni kezd a freskóra meszelt fehér vakolat, de tán még egy makoveczstadion eresztékei is recsegni kezdenek.

Annyira félelmetes e kislány, hogy hazudozni kell róla minden hullámhosszon – mert rendes gyerek nem mond ilyesmit. Csak az, aki lóg, bukásra áll és néha az esti fogmosást is elblicceli.

Hát szégyelljétek magatokat!

Lehet egyetérteni egy tinédzser indulatos szavaival. Lehet vele vitakozni. És persze lehet tudomást sem venni róla. Mit tudhat egy gyerek a nagyok világáról? Persze, el lehet ezt így is intézni. Meg úgy is, hogy elmélázunk egy pillanatra: miért lett ez a lány ennyire dühös. Sőt, még az illetlen kifejezések használatát is számon lehet rajta kérni – de ha lehet, ezt ne az a NERileg kitüntetett és közpénzzel hájasra tömött publicista tegye, aki többször írja le a fasz szót, mint azt, hogy miniszterelnök úr.

Csak azt nem lehet, hogy emberi mivoltjában, személyeskedve, magánéletében vájkálva akarják lejáratni – miközben egyetlen valódi mondattal sem reagálnak a mondanivalójára. Arra nem megy? Ennyi gondolat már nincs a NER-ben?

Ilyet csak egy rettegő, ostoba hatalom tesz.

Facebook Comments