Kövért sokkolta az ellenzék, Semjén szerint aberrált az ország nagyobbik része

Kövért sokkolta az ellenzék, Semjén szerint aberrált az ország nagyobbik része

Ott folytatják, ahol abbahagyták karácsony előtt: akciózik az ellenzék, Semjén mindenkit lehülyézett, aki nem ért velük egyet.

o1gkulcstarto.jpg

Kora délután az ellenzék egységesen kivonult a Parlamentből és elindultak az esztergomi Suzuki-gyárba, tiltakozni a rabszolgatörvény ellen.

Sokkoló élmény hatása alatta vagyok még mindig

– kommentálta Kövér László (valószínűleg ironikusan), miután a Jobbik, az MSZP és az LMP frakciója is kivonult a parlamentből. A kivonulás után az ellenzék egységesen sajtótájékoztatót tartott és bejelentették, hogy a Suzuki-gyárhoz mennek, ahol a rabszolgatörvény ellen tiltakoznak.

  • Csárdi Antal LMP-s képviselő kifogásolta, hogy a Suzuki-gyárban nem jöhet létre szakszervezet.
  • Tóth Bertalan (MSZP) arról beszélt, azért mennek oda, mert szerinte alkalmaznák a 400 órás túlórakeretet. (Emlékeztetőül: február 10-én azonnali hatállyal kirúgtak egy férfit, aki már 14 éve dolgozott ott. Ugyan a munkájára nem volt panasz, de a megalakuló szakszervezeti alapszervezet főtitkára lett volna. A hivatalos kinevezését még nem kapta meg a titkári pozícióról, ezért rúghatták ki azonnal, mert utána már munkajogi védelem illeti meg. A Suzuki a HVG-nek amúgy azt nyilatkozta, hogy a 250 órás túlórakeretet se használják ki.)
  • Szabó Tímea szerint a mai nap “propagandahétfő”, ezért nem vesznek részt az ülésen. Szél Bernadett hozzátette: a kormány a propagandahétfőt csinálja a négy fal között, ők kimennek a Parlamentből.

A kormány családvédő kezdeményezéséről csak keveset beszéltek:

  • Szabó Tímea szerint Orbán hazudik, mikor arról beszél, hogy millióknak kedveznek.
  • Varju László szocialista képviselő is bírálta a miniszterelnököt, mert nem vett részt az első ülésnapon.
  • Hadházy Ákos kijelentette: nem fogadják el az eddigi játékszabályokat.

A politikusok ezután a Kunigunda utcánál gyűltek ismeét össze, néhányan bementek az MTVA-ba, hátha rá tudják bírni a köztévét, hogy beszámoljon a történtekről. Ezután elindultak a Suzuki-gyárba.

A kormány se ült a babérjain: Semjén Zsolt és Bayer Zsolt a kormányzati propagandatévében, a Mészáros Lőrinc tulajdonolta Echo TV-ben igen erős indítással lehülyéztek, aberálltoztak mindenkit, aki nem ért egyet az Orbán-kormány szülési akciótervével.

A műsor elején előkerült Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő, aki Bayer szerint „dobogós a leghülyébb szocialisták versenyében”. Korózs bírálta a kormány családvédelmi terveit, szerinte ez elsősorban a kiváltságosoknak kedvez. Ugyancsak elővették Annika Strandhäll svéd minisztert, aki nácizmust emlegetett a gyermekvállalást segítő magyar intézkedések miatt. Az Echo TV-s fideszesek szerint „ez jelzi az aberráltságot, ahová a politikai korrektség őrületében jutottak”. 

Néhány mondat a műsorból:

„Az, hogy segítjük a nőket anyává válni, a természet rendjének való megfelelés. Aki ezt kétségbe vonja, az beteg.”

„Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek, magyar nyelvben, magyar kultúrában felnőve, hogy a magyar nemzet fennmaradjon.”

„Beteg mindenki, aki azt várná el, hogy egy nemzet ne azt akarja, hogy a tagjai ne az adott nemzethez tartozó gyerekeket szüljenek és neveljenek fel és így a nemzet fennmaradjon.”

Semjén szerint a svéd miniszternek sem a magyar kormánnyal, hanem az Isten által alkotott természet rendjével van vitája, márpedig aki a természet vastörvényeivel megy szembe, a pusztulásba tart.

Facebook Comments