Csak pár lépés kell Orbánnak, hogy kemény diktatúrát vezessen be Magyarországon

Csak pár lépés kell Orbánnak, hogy kemény diktatúrát vezessen be Magyarországon

Nincs folyamatos nyílt erőszak és még nem zárták le a határokat. De azon kívül szinte minden megvan, hogy Orbán államát diktatúrának nevezzük.orban_chuck_norris.jpg

Nézzük csak, hogy az elmúlt kilenc év alatt az Orbán Viktor vezette állam milyen körülményeket teremtett, amik a diktatúra egyértelmű jelei.

  1. A pártállam érdekeinek megfelelően működik a titkosszolgálat

Elég, ha a Fidesz-központban kigondolják, melyik ellenzéki képviselő jelent komoly problémát. Demeter Mártát mondvacsinált okokkal tették ki a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottságból. Bármikor, bárkit meg lehet figyeltetni titkosszolgálati eszközökkel a BM által elrendelt migrációs válsághelyzetre hivatkozva. Orbánnak saját magánhadserege van, a TEK. 

  1. A pártállam érdekeinek megfelelően működik az igazságszolgáltatás

A rendőrség és az ügyészség teljesen nyíltan falaz a fideszeseknek, miközben a pártállam az EU irányába például leismeri, hogy a miniszterelnök veje korrupció segítségével próbált meg felvenni milliárdos eu-s támogatást (Elios-ügy). A rendőrség és az ügyészség mellett a nemrég bevezetett igazságügyi reform létrehozta a közigazgatási bíróságokat, amelyek szintén teljes mértékben a pártállamtól függenek, tehát már a bírósági döntések sem vonatkoznak Orbánékra.

  1. Szükéges esetekben erőszakot alkalmaz a pártállam a saját polgárai ellen

Ha kell, kirendelik szépen a verőembereket: az ellenzék ellen a köztévénél a fegyveres biztonsági őrök BM-utasításra rángatták ki az ellenzéki képviselőket az épületből, a Ligetvédőkre is ráuszították a fideszes kopaszokat, Nyakó István is találkozott néhány „lelkes” kopasz állampolgárral a Nemzeti Választási Iroda előterében, akik „véletlenül” pont arra jártak. Ha kell, akkor megvannak a Fidesz brigádjai, akiket mozgósítani lehet.

  1. Teljes gőzzel működik a propaganda a mi adóforintjainkból

Évente jönnek az újabb és újabb hazugságokat terjesztő plakátkampányok, nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány a saját propagandája összevonását. Egybehangoltan támadnak meg mindenkit aljasabbnál aljasabb módon, terjesztenek bárkiről ordas hazugságokat, legyen az ellenzéki polgármester, jótékonykodó kivándorolt milliomos öregember, vagy egyszerűen egy tüntető diáklány. (Aztán persze kiderül a hazugság, de ez a Fidesz-hívőkhöz a legritkábban jut el, vagy nem is érdekli őket.) Az igazság senkit sem érdekel. Közben milliárdok mennek el erre az egészre. A mi pénzünkből.

  1. Állami szintű és teljesen nyílt a korrupció

Aki Orbán közelében van, milliárdokat tehet zsebre villámgyorsan. Mindenki tud róla egész Európában, a pártállam maga vallja be, hogy a haveroknak jut az irgalmatlan, felfoghatatlan mennyiségű pénz. A fideszes elit látványosan gazdagodik az országot és az EU-t fejős tehénnek használva. A miniszterelnök és sleppje luxus magángéppel repül az ócskafos szintű focimeccseit megnézni és köpködni a szotyolát.  A miniszterelnök haverja és a pártállami vezetők luxusjachton pihenik ki a gigalopás fáradalmait.

  1. Ellehetetlenítik az ellenzéket

Nem csak a propagandát vetik be ellenük, hanem a pártállam más eszközeit is: a fideszes irányítású ÁSZ folyamatosan zsarolja-bünteti őket, nem is beszélve az ország házmesteréről, Kövér Lászlóról. Kíváncsiak vagyunk, mikor veszi elő a vonalzót és ad körmöst az ellenzéki képviselőknek, vagy viteti el őket bilincsben. Közben persze próbálkoznak a másik oldalról is: ki tudja, hány politikust vettek már meg maguknak. Korlátozzák az ellenzék jogosítványait, megszólalásait, felszámolják a hátterüket, anyagilag függővé teszik őket a rendszertől.

  1. Az állam csupán a szűk fideszes elit érdekeit szolgálja ki

Oktatás? Egészségügy? Természetvédelem? Örökségvédelem? Kultúra? Tudomány? Mindenhol vagy magától rohad le, vagy a pártállam építi le teljesen tudatosan azokat a korlátokat, amik a fideszes elitet megakadályoznák a szabad rablásban. Azok úgyis fizetős iskolába járatják a gyerekeiket és megengedhetik maguknak a magánorvost. Mindenki más pedig dögöljön meg, ahol van. Az Orbán által bejelentett „jóléti intézkedések” ismét leginkább az elitet célozzák. Már ott tartunk, hogy a pártállam világhírű egyetemet üldöz el és felszámolja a Magyar Tudományos Akadémiát. Kórházak zárnak be, emberek halnak meg az orvoshiány és a rettenetes körülmények miatt. Az állam határozza meg azt is, hogy melyik egyház működhet és melyik nem: a felekezeti szabadság is pártszimpátia alapon működik. Pártszimpátia alapon működnek a sportok is. 

  1. Meghekkelt választási rendszer, meghekkelt pártok

Úgy oldotta meg a pártállam, hogy leválthatatlan legyen. A rendszer akkor működik, ha az ellenzéki pártok vagy legyőzik egymást és egy jelöltet állítanak a pártállami jelölttel szemben, vagy megegyeznek egymással és eltűnik az összes különbség köztük. Vagyis az egyetlen ismérv, ami a választásokon megmaradt, hogy valaki fideszes, vagy nem. Teljesen mindegy, hogy a jelölt a DK, a Jobbik, vagy az LMP színeiben indul. Ez pedig szintén a demokrácia halála: hiszen mindegy, hogy ki mit képvisel. 

 

Mi az, ami még nincs?

A totális diktatúrához csak pár lépés kell:

  1. Bezáratni az ellenzéki sajtót teljesen. Ha az Index és az RTL elesik, már ott tartunk.
  2. Bezáratni az ellenzéki pártokat. Ha a Jobbikot a megsemmisülésig pofozza az ÁSZ, az MSZP-LMP-ben pedig túlsúlyba kerül a fideszes befolyás, már ott tartunk.
  3. Korlátozni az állampolgárok szabad mozgását. A rendszer egyik szelepe, hogy ki lehet vándorolni. Állítólag lassan egymillió magyar élt a lehetőséggel.
  4. Korlátozni az internet-hozzáférést. Meg is próbálták, a gigatüntetések miatt kihátráltak belőle.
  5. Bevezetni a nyílt erőszakot. A tüntetéseket szétverni, az ellenzékieket rendszeresen a rendőrséggel és a kopaszokkal veretni. Az ellenzéki tüntetéseken a rabszolgatörvény ellen ment is a könnygáz rendesen.
Facebook Comments