Teljesen mindegy, hogy kizárják-e a Fideszt a Néppártból

Teljesen mindegy, hogy kizárják-e a Fideszt a Néppártból

A magyarok sehogyse járnak jobban, csak ha együttes erővel megdöntik a NER-t.

juncker_orban_nyelv.jpg

Kedden a 13. párt is jelezte, hogy a maguk részéről kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból (EPP). Az ír Fine Gael csatlakozása a javaslathoz sokat nyom a latban, mert jelenleg ők vannak kormányon Írországban, és így Európában is van súlya a szavuknak – írta a 444. Reggel még csak kilenc országból 12 tag kérte a Fidesz kizárását vagy felfüggesztését. A kérdést a párt politikai választmányának március 20-i ülésén tárgyalják meg a politikusok.

Manfred Weber, aki az Európai Néppártnak, a Fidesz pártcsaládjának a jelöltje az európai bizottsági tisztségre, úgy nyilatkozott a Der Spiegelnek, hogy Orbán Viktornak bocsánatot kell kérnie a Juncker-Soros plakátkampány miatt. Az AP beszámolója kitér arra, hogy a Juncker-Soros plakátban a bírálók antiszemita utalást látnak, Orbán azonban ezt tagadja. A beszámoló azzal a Webertől idézett mondattal zárul, hogy „ami elég, az elég”. Joseph Daul, a pártcsalád elnöke megerősítette, hogy 20-án szavaznak majd a kizárásról, de nem tudta megjósolni, hogy ennek mi lesz az eredménye. A néppárti vezető azt is elmondta: a plakátozással Orbán „átlépte a vörös vonalat”.

„Az Európai Néppárt egy nagy család, aminek meglehetnek a maga ellentétei. De van egy határ, Orbán Viktor pedig átlépte a vörös vonalat.”  

Több, Magyarországon komolynak számító lap is elemezni kezdte, valóban kizárhatják-e a Fideszt, mennyi ennek az esélye. De egyvalamiről senki sem írt:

hogy mik ennek a következményei.

A Klubrádiónak nyilatkozó szakértő, az Euroatlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány igazgatója, Bartha Dániel azt mondta, hogy nagy a megosztottság a párton belül a kérdésben, ezért tényleg nehéz megjósolni, mi fog történni. Az Index is hasonló információkat közölt, azt is megírták, hogy alacsony az esélye a kizárásnak, illetve a kizárás és a bennmaradás is Orbánnak kedvez. Ennek az az oka, hogy Orbán semmi mást nem szeretne, csak feltűnést, konfliktust gerjeszteni, ezt pedig mindkét esetben megkapja. 

A 444 összefoglalójából kitűnik: a Néppártban idegesek, ennek pedig az az oka, hogy képtelenek kezelni Orbán játszmáit. Nyugaton a politika a konszenzus-keresésen, a kompromisszumokon és egymás kulturált, csendes elintézésén keresztül zajlik, míg a magyar miniszterelnök egyszerűen felrúgja a szabályokat és keresztülgázol mindenkin.

Akárhogy is lesz, egyvalami bizonyosan nem változik meg: a politikai helyzet Magyarországon.

Teljesen mindegy nekünk, hogy kizárják-e a Fideszt. Az ellenzék majd mutogat a Fideszre, az elemzők elemeznek, az újságírók tudósítanak, a véleményvezérek meg vicceseket/kurvaanyázásokat írnak, politikai oldaltól függően.

Viszont a magyar választóknak nem lesz jobb, ha a Fideszt kizárják, vagy ha bent tartják, de lecseszik huszonhetedszerre. Teljesen felesleges ezen izgulnunk:

  • ettől nem lesz olcsóbb a kenyér,
  • Kövér László bajsza nem lesz randább (se szimpatikusabb),
  • Mészáros Lőrinc (aka Orbán Viktor) ugyanúgy lop tovább,

és persze marad

  • ugyanaz a gyűlöletkeltő, rasszista politika,
  • az összeomlott egészségügy és a szétbarmolt oktatás,
  • az ellopott nyugdíjrendszer,
  • vagy éppen a Magyar Tudományos Akadémia szétverése,

de említhetnénk a világ egyik élvonalbeli egyetemének elüldözését is (micsoda belpolitikai teljesítmény! Magyarország megújul!).

A Fideszt és Orbánt egyedül az a 8 millió választópolgár tudja elzavarni, aki felismeri, hogy manipulálják (nem Soros György veszélyes, meg Juncker, vagy éppen a civilek, hanem Orbán Viktor és bűnbandája). Ha ennek a 8 milliónak nagy része a meghekkelt választási rendszerben még elmegy a Fidesz ellen szavazni, vagy azon politikailag aktív polgárok, akikben van elég elszánás ahhoz, hogy egy svunggal elfoglalják a Parlamentet, meg a Várat és elzavarják a Kisgömböcöt, az állíthatja meg Orbánt. Mert az csak megy és felzabál mindent, ami érték ebben az országban.

Facebook Comments