Palkovics hamar beilleszkedett a rendszerbe: bagóért szerzett lakást a Várban és megzsarolta a Magyar Tudományos Akadémiát

Palkovics hamar beilleszkedett a rendszerbe: bagóért szerzett lakást a Várban és megzsarolta a Magyar Tudományos Akadémiát

Hát kell ennél több egy friss NER-lovagnak?palkovics_a_varban.jpg

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

Egyszóval,

Palkovics beérkezett.

Már csak néhány nyugdíjast kellene hasba rúgnia, amikor kipattan a terepjárójából (á lá Habony Árpád), vagy elmondani, hogy az innovációban és az oktatásban is a tízparancsolat, meg az ima a leghatékonyabb, mint az egészség megőrzésében (á lá Kásler doktor).

Ki hitte volna, hogy a zalaegerszegi gépészmérnök, aki az MTA rendes tagja és egyetemi tanár, ilyen magasról esik ekkorát? Hiszen fiatalon már egyetemi tanár lett, kutató, 35 évesen már tanszékvezető, ösztöndíjas, innovációs díjazott. Aztán egyszer csak ez sem volt elég. Jöttek a megkeresések a Fideszből, ő meg igent mondott.

Így adódott, hogy 2013-ben az MTA rendes tagja lett, de 2014-ben már az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára. Innen nem volt megállás a lejtőn: 2016. február 6-tól átvette Czunyiné Bertalan Judittól a közoktatási feladatokat is, így az EMMI oktatásért felelős államtitkára lett. 2018-ban pedig az újonnan létrejött Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter, sőt, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja.

Lehet, hogy valaki az elektromos fékrendszerek innovációjához ért, de nem biztos, hogy az oktatás innovációjához is konyít. 

Ekkorra már elég ellenséget gyűjtött a másik oldalon, úgyhogy ránehezedett a „mocskos balliberális médiatúlsúly”: kipattantak a botrányok. Kiderült, hogy bár publikációs kötelezettsége lett volna, azt nem teljesítette, mégis megkapta fizetését az MTA-tól és a MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetétől (SZTAKI). A Magyar Narancs le is hozta, hogy így évekig kapott havi 800 ezer forintos fizetést, a semmiért.

Vicces, hogy most pont ő az, aki az MTA rendes tagjaként, az elsumákolt tanulmányaival pont az MTA lerombolását, fideszesítését kapta feladatául.

Rablóból lesz a legjobb pandúr. A legszomorúbb talán az, ahogy Palkovics ezt az egészet kezeli: erőszakkal, bunkósággal, zsarolással. (A múlt héten derült ki, hogyha az MTA nem megy bele az alkuba a kormánnyal, Palkovics erőből vette volna el tőlük az egész kutatói hálózatot. Így még kaptak egy év haladékot.) Ilyen alapon ő, aki 35 évesen tanszékvezető volt, innovációs díjas volt, ki is állhatna a Hősök terére könyveket égetni. Mondjuk, akkor se sülne le a bőr a képéről.

Aztán kipattant a botrány megint: a 24.hu leplezte le, hogy sumákolt magának egy lakást a Várban, egy 63 négyzetméterest, aminek bérleti díja – bizonyára véletlen – 32 ezer forintra jön ki havonta. A közelben is vannak ilyen lakások, ezek bérleti díja a tízszerese az összegnek.

Persze a Várban már az egész fideszes elit berendezkedett, hála a helyi önkormányzatnak, ott van Ráhel üzlettársa és barátja a vendéglőjével, meg a többi haver, akik szintén nyújtják a markukat: szintén a Táncsics Mihály utcában, a saját maga által vezetett kerülettől jutott önkormányzati lakáshoz az I. kerület polgármestere, Nagy Gábor Tamás, akinek a szülei is önkormányzati lakást szereztek a Várban. Számos, a Fideszhez közeli fontos ember, köztük Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, valamint a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke is bagóért bérel önkormányzati lakást a Várban.

Meg akikről még nem tudunk. 

Palkovics László miniszteri fizetése egyébként tavaly havi bruttó 1,1 millió forintról 1 millió 782 ezer forintra nőtt, az idén pedig már 1 millió 980 ezer forint. (Ezt is a kedves olvasó fizeti, hiszen Palkovicsot közpénzből, a mi adónkból tartjuk el ilyen jól.) Vagyonnyilatkozatában emellett feltünteti, hogy havi bruttó 540 ezer forintot kap a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszoraként. Az elmúlt években az Akadémia rendes tagjaként havi 455 ezer forintot kapott, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetétől pedig havonta 800 ezer forintot vett fel, a Magyar Narancs szerint úgy, hogy évek óta nem publikált.

Itt hát a tudományos és a fideszes karrier csúcsa: lerombolni a magyar tudományt oktatást, közben innovációról papolni, és közben zsírosra hízni közpénzen.

5 év alatt egy tisztességes mérnök-kutatóból erkölcsi hulla lett. 

 

 

Fotó: Marjai János / 24.hu

Facebook Comments