Teljesen értelmetlen Orbán 7 pontja, de legalább igazi neofasiszta

Teljesen értelmetlen Orbán 7 pontja, de legalább igazi neofasiszta

Tegnap elindult a Fidesz EP-választási kampánya a budapesti Bálnában. Az elhangzott beszédek alapján egy echte náci párt kampányrendezvényén járt, aki ellátogatott.

fidesz_ep_kampany_balna.jpg

A Magyar Hang a tudósításának például azt a címet adta az eseményről: „Orbán és Szijjártó is azt ismételgette, amit az új-zélandi terrorista”. A lényeg mégis az a 7 pont volt, amit Orbánék kihirdettek a színpadon és azt kell mondanunk, hogy semmit se változtattak se az irányon, se a hangnemen az előző, országgyűlési választások óta. (Dacára az Európai Néppárt felfüggesztésének és az óriási pofonoknak, amit kapnak egész Európától.)

Orbán ugyan kihirdette a 7 pontját, de az egészet két szóban le tudjuk írni:

migráncsok, Soros.

Jött a szokásos gyűlöletkeltés, néphergelés, a klisék arról, hogy be akarnak telepíteni erőszakkal migráncsokat, Brüsszel, meg a migráncskaravánok, amik egyre közelebb érnek, ahogy jön a választás időpontja. Sokatondó az is, hogy Orbánék úgy készülnek az Európai parlamenti választásokra, hogy minden EU-s zászlót, EU-s jelképet évek óta eltűntettek az összes rendezvényükről és évek óta ütik-vágják azt ez EU-t, aminek a szemét is kilopják.

Lehetne ásítani, ha nem a magyar kormány mondaná mindezt. Gondoljunk bele: a magyar miniszterelnöknek egy gyerekmese az üzenete van a magyaroknak és az európai népeknek, ami szerint a gonosz háttérhatalom feni a fogát (mióta is feni? Lassan négy éve? Öt? Nem elég éles még az a fog?) és betelepíti, megerőszakolja, pusztulás, káosz, halál, féljetek, gyűlöljetek, majd mi megvédünk benneteket.  

Ezt ragozzák évek óta, azok a rohadék migráncsok csak nem akarnak jönni és romba dönteni bennünket. Helyettük romba dől az ország magától, hiszen, mint kiderült, napi 100 millió megy el erre a hülyeségre (csak a plakátokra!), hátha végre bekajálják az emberek.

Ez a világtörténelem legszánalmasabb, legértelmetlenebb kampánya:

hiszen várhatóan a napi 100 millió, az összevont propagandacsatornák kézivezérlése, a fake news-gyárak tömött füstje sem lesz elég a kétharmados győzelemhez, annak ellenére, hogy az ellenzék persze megint a saját karjába dől, nem fog össze, mégis összefog, vacillál, egymást döfi hátba és árulja el 20 fillérért.

Hogy ne legyen annyira unalmas az állandó sorosozás és migráncsozás, Orbán Viktor most 7 pontos „akciótervet” hirdetett, aminek se füle, se farka. Így szól: 

  1.  A migráció kezelését „el kell venni” Brüsszeltől, és visszaadni a nemzetállamoknak.

Mindjárt az eleje hibádzik: A migrációt nem Brüsszelből irányítják, se nem kezelik. A beutazási engedélyek kiadása az EU-s államok hatáskörébe tartoznak, akárcsak a határvédelem. Volt három éve egy olyan ötlet, hogy szabályozzák EU-s szinten a menekültügyet, de nem sikerült megállapodni róla.

  1. Egy országot se lehessen „migránsok” befogadására kötelezni.

Egyetlen ország sincs rákötelezve. 2015 augusztusában volt ilyen rendelet, amely Magyarország számára 1294 menekült áthelyezését írta elő, de ebből egyet se vettünk át (emiatt az Európai Bíróság vizsgálódik). Helyette a magyar kormány elindította a letelepedési kötvény programot, ami milliárdokat bukott az ország, gazdagodott Rogán és körei, illetve bejött 6500 migráncs, akiről szinte semmit sem tudunk. 

  1. Akinek nincsenek érvényes iratai, azokat ne engedjék be Európa területére.

Most se engedik be. Meg nem is jönnek, hála az EU és a Törökország közti megállapodásnak. Vagy, ha jönnek is, nem akarnak Magyarországra jönni (van eszük). Aki egyébként iratok nélkül menekül, az vagy jogosult lesz menekültstátuszra, vagy vissza kell küldeni a származási országába. Magyarországon ezeket az embereket éheztetik egy darabig a tranzitzónának elkeresztelt haláltáborban, aztán előbb-utóbb feladják és visszamennek Szerbia felé.

  1. Szüntessék meg a „migránsvízumot” és a „migránskártyákat.”

Nincs olyan, hogy „migránsvízum”, csak a Fidesz-propaganda alternatív valóságában. A propaganda által „migránskártyának” hívott bankkártya csak Görögországban működik, az ENSZ adja és semmi köze az EU-hoz. Csak azok kapják, akik ellenőrizhető módon tartózkodnak Görögországban.  

  1. Brüsszel ne adjon pénzt Soros György „bevándorlássegítő” szervezeteinek.

Soros Györgynek nincsenek bevándorlást segítő szervezeti, emiatt Brüsszel se adhat nekik pénzt. Működnek olyan civil szervezetek, amelyekkel szemben a magyar kormány – valószínűleg alkotmányellenesen és a putyini mintára – hadjáratot folytat, akik segítenének a menekülteknek, de nem sok sikerrel.

  1. Az Európai Unióban senkit se érhessen hátrány kereszténységéért.

Minden tagállamban jogsértés, ha valakit a vallása miatt hátrányosan megkülönböztetnek. A magyar kormány tagjai egyébként a muszlim kisebbségre folyamatosan sértő megjegyzéseket tesznek, terroristának állítva be mindenkit, aki nem „keresztény”. Pont a magyar kormány az, amelyik elnyomóként lép fel a más vallásúakkal szemben, tehát neki van a legkevesebb joga követelni a vallás szabad gyakorlását. E is csak egy ócska kampányfogás.

  1. Az uniós intézmények élén bevándorlást ellenző emberek álljanak.

Az uniós intézmények élén lévő személyeket demokratikusan, szavazással választják az európai polgárok. Azt, hogy ki kerül egy-egy uniós intézmény élére – hál’ isten – nem a Fidesz és nem is Orbán Viktor szabja meg. Ezt kampánycélnak kitűzni pontosan olyan értelmetlen, mint az előző hat pont.

Egyébként ha belegondolunk, elég zseniális húzás ez a Fidesztől: csupa olyat tartalmaz az akcióterv, ami létezik, megvalósult, nem kell küzdeni érte, csak az alternatív valóságban. Ha egyszer valaki fellebenti a fátylat a hívők arca elől, meg fognak döbbenni, mennyi mindent ért el a Vezér (igen, ez irónia).

Facebook Comments