Az LMP pont ott folytatja, ahol kezdte: a Fidesz oldalán

Az LMP pont ott folytatja, ahol kezdte: a Fidesz oldalán

15413_schifferorban.jpgNem kell politikai zseninek lenni ahhoz, hogy kiderüljön: kinek az érdeke az LMP külön indulása bármely választáson. Tavaly a Fidesz kétharmadát köszönhettük az állítólagos zöldeknek, most pedig Tarlós újrázásában érdekeltek.

Az állítólag ellenzéki LMP, amelyet ugye Schmidt Mária fia vezet, tavaly, az országgyűlési választáson elintézte a Fidesz harmadik kétharmados többségét. Ezzel együtt attól a blamától is megkímélte az állampártot, hogy a fővárosban egyetlen képviselőjét se válasszák meg. Nem sokon múlt: 1500-2000 szavazatok hiányoztak az ellenzék teljes győzelméhez néhány választókerületben. Épp ennyit zsákmányolt – az ellenzéktől – az állítólag ellenzéki LMP.

Hogy mennyire sokra mentek ezzel, azt remekül jelzi, hol tartanak most: ma már be se jutnának az országgyűlésbe. Külön pikantériája a dolognak, hogy egyetlen, egyéniben szerzett mandátumukat annak köszönhetik, hogy bár nem vettek részt a koordinált visszalépésekben, a valódi ellenzéki pártok e nélkül is visszaléptek a Belvárosban a javukra.

A hálának pedig most jött el az ideje. Mármint a Fidesz felé kimutatandó hálának. Hogy erre miért van ténylegesen szükség, azt rajtuk kívül más aligha tudhatja. Ahogy más számára az sem értelmezhető: miért vettek részt az ellenzéki tárgyalásokon az őszi, önkormányzati választásokat illetően, ha végül mégsem akartak benne részt venni.

A megsértődés indoka: több polgármester-jelöltséget adtak volna a pártok a DK-nak, mint az LMP-nek.

Bár eddig és ezután sem vádolhatnak majd minket azzal, hogy a DK apologétái lennénk, a közvélemény-kutatások azért abban mégis egyet értenek, hogy a Gyurcsány-szekta népszerűségben, szavazótáborban kenterbe veri a Schmidt-fiú bagázsát. Ezen lehet keseregni, de vitatni nem érdemes.

Az állítólag bal-zöld formáció tehát most már kizárólag a mosottbarna Jobbikkal kooperál – és elsődleges ellenfelének az ellenzéki összefogást tartja.

Puzsér sem volt rest megsértődni. Bár eddig teli szájjal állította: hajlandó megméretni magát egy ellenzéki előválasztáson, ám most kapva kapott az alkalmon, hogy kikerülje a tuti bukót. Ugyanis – ahogy LMP-s elvbarátaival érvelnek – valójában a Fideszt támogatja mindenki Karácsony Gergely körül. Csak ők nem. Persze. Naná.

Sokáig lehetne ragozni ezt a helyzetet, de nem érdemes, hiszen a képlet végtelenül egyszerű: Puzsér a maga másodlagos népszerűségével épp annyi szavazatot tud szerezni – 10-15 ezret maximum – amennyivel Tarlós győzhet. És ugyan ez a helyzet áll majd elő a kerületek sokaságában is: az LMP épp annyi – néhány ezer – voksot szippant el, amennyi a Fidesz-uralom bebetonozásához kell. Mert ők így harcolnak a Fidesz ellen.

Facebook Comments