Orbán buktatta le saját hazugsággyárát

Orbán buktatta le saját hazugsággyárát

orban-3-1024x576.jpgÓcska, propaganda-hazugság volt a brüsszeli támadásról szóló hír – nem is ez meglepő ebben. Inkább az, hogy egy hetes tobzódás után maga a miniszterelnök leplezte le az átverést.

Ahogy korábban megírtuk: a propagandalapok és illetékes NERtársak – miniszterek, államtitkárok – nyilatkozatai ellenére nem létezik semmiféle “brüsszeli támadás” a babaváró támogatásokkal kapcsolatban. Akkor sem, ha ezt naponta négyszer elmondja valaki. Akkor sem, ha nyilvánosságra hoznak vezetői összefoglalókat – amelyekből kiderül, hogy informális találkozókon, telefonkonferenciákon az Európai Bizottság illetékese kérdéseket tett fel. A menekülteknek szigorú feltételek mellett adott bankkártyák ügye pedig a legkevésbé sem sorolható ide – már persze a valóságban. A propaganda kék piruláját fogyasztók számára teremtett Mátrixban csak ez létezik.

Ha megszokni nem sikerült az állampárt folyamatos és penetráns hazudozásait, legalább tisztában vagyunk vele, mire képesek a hatalomért. Most azonban nem várt fordulat jött: Orbán Viktor pénteki észosztásában maga hazudtolta meg minisztereit, államtitkárait, NERtársait és propagandistáit. Ugyanis véletlenül kibukott belőle: Magyarország fordult a Bizottsághoz a babaváró támogatással kapcsolatban. Semmi támadás, semmi vérmigráncs – normális ügymenet. Ennek keretében – mégegyszer: a magyar kormány kérésére – tettek fel kérdéseket a Bizottság munkatársai.

Persze azt is hozzá kellett tenni, hogy rárontás-elháírtás volt mindez. Ahogy a baloldal – ugye – “genetikailag ráront nemzetére”, úgy Brüsszel is ilyen rárontós. Lehet, hogy ők is genetikailag. Vagyis: Brüsszel biztos támadott volna, ezért mi eléjük támadtunk. De ez attól még brüsszeli támadás, hogy mi forgatjuk a kardot. Logikus.

Mondjuk Orbán azt elfelejtette közölni – amit csütörtökön Gulyás Gergely miniszter elkottyantott –, hogy az Európai Bizottság jelezte: esze ágában sincs eljárást indítani babavárás ügyben.

Azon pedig igazán nem kell csodálkozni, hogy a propagandisták termékeiben nyoma sincs az orbáni beismerésnek, és Gulyás szavaival sem töltenek meg címlapokat.

A hergelés a lényeg – nem az igazmondás.

De hogy véletlenül se lehessen semmiről érdemi vitát folytatni, Orbán – és sleppje – megint az arcunkba tolja:

“létezik egy – pénzzel jól “kitömött”, például politikusokból, újságírókból, elemzőkből álló – “liberális maffia“, amely azon dolgozik, hogy elhitesse a világgal, a migráció ellen nincs mit tenni.”

– így a vezénylő tábornok.

Végül is így áll helyre a világ rendje: egy beismerés, egy ordas hazugság. Legalább már nem is tagadja, hogy összeesküvés-elméletek mentén kormányoz. (Az továbbra is nyitott kérdés, hogy maga is megkajálja ezt a szellemi junkfoodot, vagy csak híveinek torkán nyomja le.)

A valóság persze megint visszaköszön – már ha nem kizárólag a propaganda csecsét szopjuk. A 2015-ös válság során Orbán a magyar hatóságok aktív közreműködésével utaztatott át az országon félmillió menekültet. Ilye remekül megállította a migrációt. Majd az EU-Törökország megállapodást nevezte először titkos és elítélendő paktumnak, végül épített 174 km-nyi kerítést. Hát mi tart évek óta a törököknél 3 millió szírt, ha nem Orbán GYODA-ja? Ami még az USA-ból is látszik.

Ki más állította meg a migrációt, ha nem Európa közepén 174 km drót. Azért nem mennek a görögökhöz sem a vérmigráncsok, mert tudják: úgy is fennakadnának a határzáron.

Ugyan kérem!

Még a legkisebb gyerek is pontosan tudja:

“Aki mindezt elhiszi, szamarabb a lónál.”

Facebook Comments