Hazudj magadnak ellenséget – gyorstalpaló a propagandistáktól

Hazudj magadnak ellenséget – gyorstalpaló a propagandistáktól

mediaworks.jpgA kommunista/liberális/migránssimogató/sorosista Facebook elnémította a magyar média igaz hangját, mert bele akar avatkozni a válaszásokba – harsogta a propaganda napokig. De akkor lapít, mint lepény a fűben, amikor kiderül: megint sikerült ordas nagyot hazudni.

Idézzük fel gyorsan, mi is történt az elmúlt napokban:

– a Facebook felfüggesztette a Mediaworks kiadóvállalt egyik hirdetési fiókját. Nem az összeset, mindössze egyetlen egyet. Nem a kormánypropagandaként, közpénzből üzemelő lapok profiljait, mindössze egy hirdetési fiókot.

– Erre az ügy súlyának megfelelő visszafogottsággal reagált az érintett.

 

Szánthó Miklós például, a Mediaworks lapcsoport tulajdonosi jogait gyakorló alapítvány, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke a következő szolíd, visszafogott nyilatkozatot tette: „Félelmetes és hátborzongató érzékelni, hogy az a szellemi áramlat, amely eddig elviekben a szólás- és véleményszabadságról egy általános emberi alapjogként szónokolt, most politikai alapon ez ellen fordul. Az érzékenyítés és a politikai korrektség alapelvei nevében tiltanak le tartalmakat, lehetetlenítik el, hogy az emberekhez eljussanak a hírek. Ezeket megpróbálják „álhírnek” beállítani, ami azonban valójában pusztán annyit jelent, hogy olyan hír, amely nem fér bele a liberális kánon alátámasztásának kontextusába. Tehát igazából a Facebook által is alapelvvé tett politikai korrektség a legnagyobb “fake news”, mert politikai alapon foszt meg embereket a valóságról történő tájékozódástól.”

(Ugye az már akkor egyértelmű volt, hogy a “tiltanak le tartalmakat, lehetetlenítik el, hogy az emberekhez eljussanak a hírek” kijelentések a nettó hagzugság eufémizmussal írható le csupán – elvégre nem azt tiltották le, hogy kitegyenek híreket és azokat bárki elolvashassa, csupán a hirdetési lehetőségtől fosztottak meg néhányat a 400 kormánylapból.)

A visszafogottságáról ugyancsak híressé vált  kormányszóvivő, Kovács Zoltán szerint csak is politikai vagy ideológiai motiváció miatt tilthatta le a Facebook a legnagyobb magyar médiavállalat, a Mediaworks hirdetési fiókját a közösségi oldalon. A nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy vélte, a Facebook cenzúrát alkalmazott egy magyar cég ellen. Kovács Zoltán különösnek nevezte a döntést, mivel számos ellenzéki oldal gond nélkül tud álhíreket terjeszteni a közösségi oldalon. Kovács Zoltán kiemelte: ez sajtószabadság kérdése. Jelen pillanatban akárhonnan nézzük, ez elég erősen cenzúrának tűnik.

És hasonlók. Sőt, a korrekt és sokoldalú tájékoztatás elkötelezett híve, G. Fodor Gábor, úgy is, mint Százedvég főhajakend és 888 főszerkesztő vörös farkak kilógását is látni vélte az eset mögött.

Mindössze egyetlen egy lehetőséget zártak ki: a Mediaworks hibázott.

Ez ugye elképzelhetetlen, elvégre a NERtársak hibázni a priori képtelenek. Ha pedig mégis – akkor sem.

Így tehát most is a polkorrekt féknyúz volt az ok, no meg némi migráncsbabusgatás. Nem az, hogy “Az egyik hirdetési fiókot felfüggesztettük, mert megsérti a valódi pénzért zajló szerencsejátékokra vonatkozó szabályunkat. Előzetes írásos engedély kell minden olyan reklámhoz, amely valódi pénzben folytatott szerencsejátékot népszerűsít vagy ilyen szolgáltatás nyújt, ide értendő minden valódi pénzben játszott ügyességi játék és lottó, a valódi pénzforgalmat generáló online kaszinó, sportfogadás, bingó és póker.” – nem, persze, hogy nem. A Facebook hazudik.

Persze, hogy hirdettek szerencséjátékot – de az a NER-ben szabad. Ha a Facebooknál nem, akkor cenzúra!

Tíz éve vannak hatalmon ezek. Ezek, akik egy évtizednyi orbáni szabadrablás és NER-tolvajlás után is annyira képesek csak, hogy ellenségeket hazudjanak maguknak. Inkább, minthogy beismerjék saját balfülségüket.

Facebook Comments