Megvan a Momentum főpolgármester-jelöltje

Megvan a Momentum főpolgármester-jelöltje

Kihasználnák a momentumot B)kfg.jpgAz LMP és a Jobbik vasárnapi összeomlásából elsőre azt lehetett gondolni, hogy Karácsony Gergelynek jó az eredmény, míg Puzsér Róbertnek és Tarlós Istvánnak rossz.

  • Mert Puzsérnek megszűnt a hátországa.
  • Tarlósnak így egyetlen érdemi ellenzéki jelölttel – úgy tűnt – Karácsonnyal kell szembenéznie a fővárosban, ahol 60%-os az ellenzéki szavazók dominanciája.

Most kiderült, hogy Karácsonynak is rossz, mert újabb riválist kapott, akit le kell győznie az ellenzéki előválasztáson. A Momentum Mozgalom ugyanis bejelentette, saját főpolgármester-jelöltet – vagy inkább jelölt-jelöltet – állít.

A B1 blog információi szerint  a Momentum elnöksége azt javasolja,

Kerpel-Fronius Gábort indítsák.

Kerpel-Froniusról nem sokat lehet tudni, legfeljebb annyit, hogy hogy 53 éves, informatikus, egy szoftvercég tulajdonosa. Rajta volt a párt EP-listáján, a 6., tehát már nem befutó helyen. A párt honlapja ezt írja róla: 

Szabadidejében rengeteget tesz a mozgalomért, ő Budapest egyik legaktívabb kopogtatója, aki sok száz budapestivel beszélgetett már a Momentum programjáról és az Európai Ügyészségről. Emellett rengeteget jár vidéken is.

Az elnökség javaslatát vasárnap a küldöttgyűlésnek is jó kell hagynia.

Kerpel-Fronius az esélytelenek nyugalmával készülhet, és indulása arra biztosan jó lesz, hogy kiderüljön, hátat fordítottak-e mostanra az ellenzéki szavazók Karácsonynak. 

Ennek megmutatásra Puzsér teljesen alkalmatlan, vele összemérve mindenki más rokonszenvesnek és alkalmasnak tűnik.

(Kép: Facebook/Kerpel-Fronius Gábor)

Facebook Comments