Szerbeket importál a szegedi fideszes polgármester-jelölt

Szerbeket importál a szegedi fideszes polgármester-jelölt

Pedig hol van még az önkormányzati választás. npbcs.jpg

Eddig tartott pávatánc: a Fidesz hivatalosan is bejelentette, hogy egy független jelölt mögé állva próbálja leváltani Szegeden Botka Lászlót.

Hétfőn találkozott Nemesi Pál, a milliárdos építőipari vállalkozó és Bartók Csaba, a helyi Fidesz elnöke, és megállapították, hogy mindenben egyetértenek, tehát semmi akadálya nincs, Nemesi a Fidesz támogatásával induljon a szegedi polgármesteri posztért.

Komoly kétségeink mondjuk nyilvánvalóan eddig sem nagyon lehettek Nemesi és a Fidesz kapcsolatát illetően, tekintve, hogy

  • maga ismerte be, nemcsak a szegedi Fidesz-komisszár Kubatovval, de magával Orbán pártelnökkel is egyeztetett az indulásról;
  • a Fidesz helyi stábja készítette a kampányképeit;
  • valamint a szegedi és az országos pártpropaganda is kiemelt helyet biztosít a megjelenéseinek.

A probléma az, hogy egyelőre szavazója nem nagyon van.

Az EP-választás szegedi eredményéből az látszott, hogy a helyi Fidesz csak a választók 40 százalékát tudja maga mögött, a Botka mellett felálló ellenzéki koalíció pártjai viszont a választók 60 százalékának támogatását bírják.

Ez már az EP-eredmények előtt is borítékolható volt. Lázár János fejtette ki még tavaly december végén, hogy

nem tetszik szegedieknek a szegedi Fidesz, ez kétségtelenül így van.

Ezért próbáltak egy olyan civilt keríteni, aki mögé beállhatnak a kormánypártok, de úgy tehetnek, mint akinek semmi köze az egészhez.

Ez viszont azzal a problémával járt, hogy a még Szegeden is alig ismert milliárdost nemhogy a civilek, de még a Fidesz-szavazók se érzik a magukénak.

A szeged.hu számolt be arról, hogy Nemesi (illetve kampányoldalának kezelője), kitalált, fantom-, kamuprofilokkal beszélget a Facebookon. Most pedig az is kiderült, hogy még a lájkok sem valósak:

Nemesi oldalait elárasztják a szerb rajongók. Sőt, Szerbia minden részéből követik.

Ami voltaképpen érthetetlen akkor, ha tudjuk, hogy a Fidesz-jelölt azzal kampányol, hogy neki Szeged az első. Mert ezek szerint a szerbeknek is.

Mondjuk addig jó, amíg csak lájkokat, és nem például szavazatokat vásárolnak Szerbiából.

Facebook Comments