Migránsokkal dolgoztat a fideszes polgármesterjelölt

Migránsokkal dolgoztat a fideszes polgármesterjelölt

A NER dupla hasznot húz a bevándorlásból.npbcs.jpg

A kormánypropagandának máig a migráció az elsőszámú témája. Leányvállalatai naponta nevezik bevándorláspártinak az ellenzéket, illetve bárkit, aki nem ért egyet a háborús és gyűlöletkeltő uszítással, valamint örömödnek azon, hogy megvan az agitáció eredménye: az Eurobarometer kutatása szerint az európaiak leginkább a migráció miatt aggódnak.

Az Európai Unió felelőtlen bevándorláspolitikája miatt a migráció stabilan az egyik legégetőbb kérdés a kontinensen.

Egyes jelek azonban arra utalnak, hogy nem az Unió bevándorláspolitikája a felelőtlen, hanem a NER és Fidesz húz dupla hasznot a migrációból.

  • Egyrészt bezsebelik a szavazatokat, mert azt állítják, megvédik az országot.
  • Másfelől viszont dehogy védik, inkább importálják a bevándorlókat.

Ezt a kormánypártok egyik nagyvárosi polgármesterjelöltje, a Szegeden induló, formálisan független, de a Fidesz és a KDNP által támogatott milliárdos építőipari vállalkozó, Nemesi Pál (illetve a Facebook-oldala) ismerte el. Miközben éppen tagadni igyekezett azt:

1.  ő nem alkalmaz ukrán vendégmunkásokat;

2.  de a neki dolgozó alvállalkozók igen.

nem_1.jpgNemesi ezenkívül azt is állítja, hogy ez normális és megszokott, mert így áll a helyzet “jelen pillanatban”, ami egyfelől finom kis ellentmondásban van azzal, hogy több beruházást követel Szegedre, ami egyszersmind több ukrán vendégmunkást is jelent.

Másrészt pedig kihúzza a lábát annak a fideszes érvnek is, hogy azért van szükség az építőipar állami támogatására mindenféle teljesen haszon- és fenntarthatatlan létesítményre (leginkább stadionokra) adott állami megrendelésekkel, mert az magyar munkahelyeket teremt.

Nemesi beismeréséből azonban az látszik, hogy építőipari konjunktúra közpénzekből való fenntartása

  • a fővállalkozó oligarchák hasznát gyarapítja, akik utóbb rávehetők arra, hogy elvileg független, gyakorlatilag fideszes jelöltként arcukat adják a rezsimhez;
  • munkahelyeket pedig legfeljebb az importált melósok számára jelent.

Hol vagyunk már attól, hogy ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját?

Facebook Comments