Pintér Sándor megcáfolta az Orbán-kormány propagandáját

Pintér Sándor megcáfolta az Orbán-kormány propagandáját

Már a belügyminiszter szerint sincs rendkívüli helyzet. ps_2.jpgMagyarország biztonsága és határvédelme érdekében a kormány meghosszabbítja a Magyarország egész területére elrendelt tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – ezt az ún. Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte alig 2 hete.

Ehhez képest Pintér Sándor belügyminiszter elment az újraválasztásáért küzdő csepeli polgármester fórumára, és szó szerint azt közölte

Itt kifejezetten, külön örülök annak, hogy olyan szituációban vagyok, 

nincs rendkívüli helyzet, nincs semmilyen probléma, 

nyugodtan beszélhetek a Belügyminisztériumról, nyugodtan beszélhetek azokról a kérdésekről, amelyek Önöket érdeklik.

Mint közismert, az Orbán-kormány 2015. szeptember 15-én hirdette meg a “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, akkor, amikor már tulajdonképpen vége volt, miután ugyanaz a kormány kb. 400 ezer embert engedett, sőt, leginkább maga szállított át Ausztriába mindenféle ellenőrzés, regisztráció vagy vizsgálat nélkül.

Azóta a félévente hosszabbítgatják a válsághelyzetet, és a nyomasztó túlsúlyban lévő propagandamédiával folyamatosan fenntartják annak a látszatát, hogy Magyarország veszélyben lenne valamiféle idegen inváziótól. 

Az ellenzék abban a csapdahelyzetben van, hogy ugyan jól tudják, a tömeges bevándorlás nemcsak, hogy nem érinti Magyarországot, de egyszerűen nem is létezik már, de ezt nem mondhatják ki, mert a kormánypropaganda sulykolása mélyre elültette a félelmet a választók fejében. És ezek után jön a maga a belügyminiszter, és egyetlen mondattal leleplezi, hogy

teljes hazugságra épült saját kormányának 4 éves propagandája.

A nyilvánosság előtt keveset szereplő, rutinos nyilatkozónak nem nevezhető Pintérből a csepeli fórumon egyébként is előbújt az őszinte, amikor elszólta magát a rendőrség semlegességéről (illetve annak hiányáról):

pártpolitikai rendőrséget építünk ’91 óta.

Pintér olyan őszinteséggel nyilvánult meg, ahogy egymás között beszélnek a NER prominensei, de eddig kínosan ügyeltek arra, hogy a választóknak valamiféle illúzióvilágban tartsák. A belügyminisztert aligha engedik majd ismét a hívek közé, ha ilyen tempóban leplezi le a nagynehezen felépített alternatív valóságot, és teszi tönkre a többéves agymosás eredményét.

Facebook Comments