Egész Kelet-Európa összefogott Botka leváltására

Egész Kelet-Európa összefogott Botka leváltására

Munkában a Nemzetközi Együttműködés Rendszere. botl.jpg

Érdemes időnként ránézni a szegedi kampányra is, mert ott zajlik ám az élet igazán.

  • Azzal kezdődött, hogy a szegedi fideszes polgármesterjelöltről, Nemesi Pálról kiderült, nincs elég lájkolója és followere a Facebookon, ezért kénytelen volt Szerbiából vásárolni.
  • Aztán azzal folytatódott, hogy a milliárdos árbevételű építőipari cégtulajdonos elismerte, melósa sincs elég, ezért Ukrajnából importálnak vendégmunkásokat. 
  • Legutóbb, most a héten meg az derült ki, hogy Nemesinek aktivistája sincs elég, plakátolókat meg Romániából volt kénytelen hozatni.

Úgyhogy most már teljesen világos, Botka László leváltására összefogott teljes Kelet-Európa. (Már csak a lengyel testvéreket kellene még valahogy bevonni.)

Tovább egyelőre még maguk a szegediek is hiányoznak ebből a példás nemzetközi együttműködésből, de a kormánypropaganda szerint már az ő csatlakozásuk se várat magára sokat. Tekintve, hogy egy ún. “amerikai metodikával készült” (bármit is jelentsen ez) felmérés kimutatta szerintük, hogy Szegeden 71 százalékos a jobboldali szavazók aránya. Szóval 

a kormánypropaganda azt állítja, Szeged tulajdonképpen egy markánsan jobboldali város.

Azt nem lehet tudni, hogy a módszer rossz, és magukat is becsapják, vagy csak a választóknak hazudnak, de a holtbiztos tényt némileg árnyalja, hogy

  • a csongrádi megyeszékhelyen a májusi EP-választáson is csúnyán (60-40-re) kikapott a Fidesz-KDNP az ellenzéktől.
  • Az meg biztos csak valami fatális véletlen lehet, hogy a kormánypropaganda szerint stabilan jobboldali többségű város 17 éve baloldali polgármestert választ.

A Szegedma nevű agitka ráadásul azt is állítja, Botka László ezúttal leváltható. De nem azért, mert Nemesinek több szavazója lenne, ezt még ők se merik bevállalni, hanem azért, mert csak.

Ugyanezt a trükköt, miszerint Botka leváltható, szoros és kiélezett a verseny, nagyon feljött a Fidesz jelöltje, egyébként már 5 éve is ellőtte a szavazók mozgósítására ugyanez a kormányorgánum, de akkor se jött be.

 koth.jpg

 

2014-ben Botka – Szegedma által jósolt 2 százalékos különbség helyett – végül 14 ezer szavazatos, 22 százalékos fölénnyel verte a Fidesz akkori emberét. 

bot.jpg

A 2014-es, a 2018-as és a 2019-es eredmény se azt mutatja tehát, hogy sok esélye lenne a kormánypártoknak a szegedi önkormányzati választáson. Babér nekik legfeljebb akkor teremne, ha valahogy el tudnák érni, hogy ők számolják a szavazatokat.

Vagy legalább azt, hogy a szerbiai lájkolók, ukrajnai vendégmunkások és a romániai plakátolók is szavazhassanak.

Facebook Comments