Karácsony szerint a Fidesz lehallgatta, titkosszolgálati eszközöket alkalmaz ellene

Karácsony szerint a Fidesz lehallgatta, titkosszolgálati eszközöket alkalmaz ellene

Az ellenzéki főpolgármester legalábbis erre utalt, amikor egy kiszivárgott hangfelvételre reagált, amin az MSZP-vel való konfliktusairól beszél. karacsony_3.jpg

Karácsony Gergely szerint Tarlós István vitára való kihívására reagált a Fidesz egy hangfelvétel kiszivárogtatásával.

Megkaptam a választ a vitakihívásra. Nyílt szembenézés helyett titkosszolgálati módszerek, lehallgatott és összevágott hangfelvétel, alighanem az én hangommal. (…)

Ez egy magánbeszélgetés, valószínűleg hónapokkal korábban zajlott, hogy kivel, azt az eltorzított hang miatt magam sem tudom beazonosítani. Legfeljebb a módszert: ez a Fideszé, a Rogán-Habony tengely lejárató akcióira hajaz. (…)

Azt tudom, kinek áll érdekében. A Fidesznek és Tarlósnak. Már megéltünk néhány mélységet a Fidesz kampányában, de tudjuk, mindig van lejjebb.

Karácsony ezt a 444-nek nyilatkozta, amelyik a komoly lapok közül először közölte a neten többfelé felbukkant hangfelvételt. 

Ezen a politikus egy eltorzított hangú kérdezőnek olyanokat mondott, hogy

  • a családját többször megfenyegette Tóth Csaba (a lenti képen), a zuglói MSZP elnöke; “ezek nagyon súlyos történetek”;
  • Horváth Csabát a zuglói polgármesterséggel vették rá, hogy ne induljon a fővárosért (“ez volt a vigaszág”, hogy rávegyék az előválasztásra, és ezzel “kiszereljék ebből a dologból”);
  • ugyanakkor Horváth zuglói polgármestersége (illetve egyelőre jelöltsége) még jó is jött, mert ő tudja fékezni a helyi szocik lopásait: Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni”;
  • ellentétben a helyi MSZP eredeti jelöltjével: “Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent.”

tcs_2.jpg

Továbbá azt is elárulta, hogy “az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

A kiszivárgott felvételnek alighanem több következménye is lesz. Például az, hogy muníciót ad a Fidesznek az ellenzéki összefogás lejáratására. Gulyás Gergely már élt is a lehetőséggel, amikor arról nyilatkozott a Kormányinfón, hogy szerinte felvétel megmutatja, hogy a baloldalon maffiaszerű viszonyok uralkodnak.

Továbbá Karácsony és a főváros MSZP egy része közötti komoly konfliktusok nyilvánosságra kerülése arra is alkalmat ad, hogy az eddig – Karácsony kifejezésével – ledugózott ellenétek tovább erősödjenek.

Ezek alapján annál, hogy ki készítette a felvételt, milyen módszerekkel és körülmények között, már csak az kevésbé világos, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt

miért adott egy egy inkább az életút lezárásakor szokásos, feltárulkozó jellegű, őszinte interjút az eltorzított hangú kérdezőnek.

Mert az nehezen hihető, hogy ne emlékezne egy ilyen beszélgetésre, mégha hónapokkal korábban történt is, és hiába van eltorzítva a kérdező hangja.

Facebook Comments