Pintér már megint meghazudtolta Orbánt

Pintér már megint meghazudtolta Orbánt

A belügyminiszter 2 hete már szembeszállt a kormánypropagandával, amikor megállapította, “nincs rendkívüli helyzet, nincs semmilyen probléma”, most meg saját fönökét oktatta ki arról, migránsvárossá válhat-e Szeged.psov.jpg

Úgy látszik, nem (vagy nem minden választóra) hat a zsarolás, a nem megfelelő önkormányzati eredmény esetére kilátásba helyezett kivéreztetés lehetősége, úgyhogy Fidesz vasárnapi kongresszusán Orbán Viktor kénytelen volt külön is

megfenyegetni a szegedieket.

Ti. hogy migránsvárossá válnak. ha újraválasztják Botkát.

Először felvázolta a fényes jövőt: szerinte a következő évtizedben régi fényükben tündökölnek majd a térség történelmi városai, közép-európai multik jönnek létre, összekötik az országok közötti út- és vasúthálózatokat, megépül a Budapest–Belgrád vasútvonal, V4-úthálózat, új hidak, új ipari, kutatási központok jönnek létre, ésatöbbi.

Már csak a szegedieket várjuk, nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből és miért akadnak migránsvárossá válni, amely

ha baloldali kézben marad, akkor betelepítési célpont lesz.

Arra nem pazarolt egy szót se, hogy miért válna Szeged betelepítései célponttá, hiszen 17 éve van baloldali kézben, mégse vált azzá.

De ha a kérdés megítélését nem bíznánk a saját józan eszünkre, akkor máris itt van a belügyminiszter, aki segít nekünk.

Pintér Sándor pont egy hete, múlt hétfőn járt Szegeden, egy lakossági fórumon, ahol ebben a témában is nyilatkozott. Egészen konkrétan keresztbe verte a Fidesz fikciós elemekkel (mint pl. az idegenek betelepítése) átszőtt kampányát.

A belügyminiszter ek Bartók Csaba korábbi kézilabdázó, jelenlegi országgyűlési képviselő, a Fidesz szegedi elnöke tette fel a kérdést, hogy

Van-e alkotmányjogi lehetősége annak, hogy egy települési önkormányzat befogadjon menekülteket?

Aligha olyan választ várt, amit kapott. A szeged.hu tudósítása szerint ugyanis Pintér kategorikusan kizárta még a lehetőséget is:

Egy önkormányzat sem határozhatja meg a menekültek befogadását, ezt az állam határozhatja meg. Csak az állam folytathat menekültügyi eljárást, és adhat ki letelepedési engedélyt.

  • Most akkor vagy Orbánnak van igaza, és Szeged Botka újraválasztása esetén migránsvárossá válhat.
  • Vagy Pintérnek, aki szerint az önkormányzatnak semmi köze a menekültekhez és letelepedési engedélyekhez.

De kettőnek egyszerre nem lehet. Valaki már megint hazudik.

Csak úgy mellesleg, aki Szegedre külföldieket visz, az pillanatnyilag egyáltalán nem Botka, hanem főként a Fidesz helyi polgármesterjelöltje, amiről itt írtunk.

Facebook Comments