Egy elveszett telefon lehet a Borkai-botrány hátterében

Egy elveszett telefon lehet a Borkai-botrány hátterében

A gruppenszex-videót egy csak első ránézésre hihető sztoriba ágyazták.
bozso.jpg

Ígéretes kezdés után erős visszaesés. Az “Ördög ügyvédje” nem tartotta a szavát, nem hozott nyilvánosságra bizonyítékokat arra nézve, hogy talicskával tolták ki a milliárdokat a győri városházáról.

  • Sehol a szingapúri bankszámlaszámok.
  • Sehol a “közeli ország bankjában” tisztára mosott pénzek és cégek adatai.
  • Sehol videók a százmilliókat számolgató Borkai Zsoltról.
  • Vagy akár csak a kokaint szippantó polgármesterről.

Csak néhány fénykép és videó van egy jachton elkövetett gruppenszexről. Habár ez sem kevés, mert rámutat arra,

miként mulatnak a NER nagyurai, amikor azt hiszik, hogy nem látják őket illetéktelenek.

De emiatt az ügyészségnek még csak látszat kedvéért sem kell nyomozást indítani. Ahhoz meg kisebb csoda kellene, hogy némi kis kurvázás miatt Borkai elveszítse a választást vasárnap. (Némi kokainszippantó képre azért még számítok, de valószínűleg az sem lenne elég hozzá.)

Kedden még azt ígérte a blogszerző, hogy a Maldív-szigetekről oszt meg egy sztorit, ami korrupciós ügyet bizonyít majd, ehelyett csak egy névvel vállalhatatlan gyanúgyűjteményt publikált.

Az ígért, de elmaradt bizonyítékok hiánya arra utal, hamis volt az eredeti narratíva. Az “Ördög ügyvédje” nem egy bűnbánó maffiózó, a NER-elit strómanja vagy stómanszervező ügyvédje, mint magáról állította. Ilyen nem létezik. Az Orbán-rezsimben tartják az omerta fogadalmát:

amíg van pénz, kurvák és kokain, addig senki nem fog kiszállni a tutiból.

Pláne nem indít zsarolásszagú akciót azért, hogy kiszállhasson. Életszerűtlen volna bűncselekményekkel megvádolni magát, hogy büntetlenséget nyerhessen. A gruppenszexen kívüli összes információt már a sajtó tette hozzá – némelyiket sok évvel ezelőtt, csak nem érdekelt senkit.

A lapok már 7 éve megírták az Audi-földek sztoriját. És most ugyancsak az újságírók ásták elő a szexbuli előtti hetekben kivett százmilliókat, az önkormányzati pénzzel kitömött ügyvédhaver által a polgármester fián keresztül visszaosztott havi egymilliót vagy a szintén gruppenszex-résztvevő vendéglátóssal bizniszelő polgármesteri leány történetét.

Az “Ördög ügyvédje” pár szexképnél és videónál többel nem állt elő. Csak olyan, Győr-szerte közismert sztorikat, pletykákat és feltételezéseket osztott meg, amelyeket nem lehet bizonyítani – bár az nemigen kétséges, hogy 90-95 százalékuk igaz.

Ilyenformán arra is keresztet vethetünk, hogy – mint a blogszerző ígérte – Borkai csak a kezdet, és majd eljut a leleplezésben a NER igazi nagyágyúiig. Minden bizonnyal eleve Borkai volt a célpont. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy róla volt anyag.

Nem egy kiugrani kész ügyvéd állt a háttérben, ilyen nincs. Hanem egyszerűen egy telefon. Amivel a nem túl szofisztikált és veszélyérzet nélküli prostik egyike csinált pár fotót és videót, alkalmasint fel sem fogva, mihez gyárt bizonyítékot éppen. Ráadásul 

képes volt elveszíteni a telefont.

Esetleg ellopták tőle. Mindenesetre eljutott olyanokhoz, akik ütni akartak Borkain, de még inkább a NER-lovagokon és magán a rezsimen.

A gruppenszex-anyagot nem egyszerűen feltették a netre, hanem egy csak első pillantsára hihető háttérsztori ágyazták. A dolgot kézenfekvő volt a kampányhajrában, 1-2 héttel a választás előtt kihozni, nem mintha érdemben tudna változtatni az eredményen.

  • A Fidesz-szavazók egy nem jelentéktelen részéhez el sem jutott a dolog.
  • Akihez mégis, azoknak egy komoly hányada már olyan fokra jutott a valóság tagadásában, hogy Borkai beismerése ellenére is képes kétségbe vonni a képek és videók valódiságát.

A nagy többséget azonban – hiába tud róla – se a kurvázás, se annak fedezete nem érdekli. Nem szavazott volna két és félmillió magyarországi választó tavaly a Fideszre, ha Orbán személyes vagyonkezelőjére íratott, sokszázmilliárdos, egészen felfoghatatlan nagyságú vagyon bármit számított volna a szemükben.

És holt van ehhez képest a Borkaiék által feltételezetten ellopott havi egymilliárd? Lőrinc ennyiért a nevét se írja alá.

Annyi hatása azért minden bizonnyal lesz a Borkai-botránynak, hogy – nemcsak helyben, hanem országosan, főleg országosan – mozgósítja az ellenzéki szavazókat, akik az egész Fidesz-rezsimre jellemzőnek látják a közpénzből kistaffírozott haverokkal elkövetett jachtozást és kurvázást. És alighanem jó okkal.

További valószínű következmény, a Fidesz is kénytelen visszavenni újdonat propagandaszólamaiból a “keresztény értékekről” és a normalitásról. Különben azt kockáztatják, hogy a saját közönségük egyszerűen kiröhögi őket.

Mert az, hogy a történtek után nem határolódtak el Borkaitól élesen, és nem rúgták a pártból azonnal, az azért világossá tette, hogy mennyit számítanak nekik a keresztény, konzervatív értékek, és hogy a Fideszben, meg a NER-lovagok és -potentátok között egészen más számít normálisnak, mint a magyarok túlnyomó többségénél.

Facebook Comments