Kamusztorival próbálta lejáratni a propagandasajtó Baranyi Krisztinát

Kamusztorival próbálta lejáratni a propagandasajtó Baranyi Krisztinát

De kiderült, nem az új polgármester cenzúráz, hanem a fideszes apparátus. bk.jpg

Igen dicséretes módon fellázadt a cenzúra ellen az Fidesz agitációs és propagandaosztálya. A történetnek csak 2 kicsi hibája van:

  • nem a saját cenzúrájukkal van bajuk (azzal semmi);
  • és megint hazudtak.

A Mandiner nevű, a Kesma-propagandaholdinghoz tartozó orgánum írta meg először, majd a Pesti Srácok nevű revolverlap is nagy erőkkel követte a sztorit, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros új, ellenzéki polgármestere cenzúrázni kívánja a kerületi önkormányzati lapot.

A főszerkesztő kapott ugyanis egy üzenetet, hogy a polgármester emailcímére kell elküldeni a betördelt újságot a nyomda előtt: pm1.jpg

A Pesti Srácok még – Tényi István hivatásos feljelentő útján – a Médiahatóságot is értesítette a súlyos esetről, amiről azonban kiderült, hogy nem az új, hanem a leváltott régi rezsim sajátja.

Baranyi szombat esti Facebook-posztjában tagadta, hogy neki lenne szándéka cenzúrázni a kerületi lapot, bár – mivel azt egy korábbi Fidesz-képviselő, az előző polgármester kiszolgálója főszerkeszti – akár rá is férne:

Természetesen nem utasítottam senkit, hogy a Ferencváros újságot megjelenés előtt mutassák meg nekem, bár ilyen főszerkesztő mellett indokolt is lehetett volna.

A levelet – miszerint az újságot nyomdába történő továbbítás előtt a [email protected] e-mail címre küldjék meg –

a volt polgármester kabinetjének irodavezetője küldte

neki, a tördelőszerkesztőnek és az arculattervezőnek.

Úgy látszik, korábban ez volt a szokás, a régi reflexek még működnek.

Ez is meg fog változni hamarosan

Nem Baranyi szándékozott cenzúrázni tehát, hanem az előző polgármestertől megörökölt apparátusa. Mondhatni rutinból. Amely rutinnal eddig a propagandasajtónak nem volt semmi baja.

A Fidesz-sajtó megpróbálta lejáratni az ellenzéki polgármestert, hogy úgy működik, ahogy az a Fidesznél megszokott. De kiderült, hogy csak az apparátus működik úgy, ahogy az a Fideszben megszokott.

Az is megszokott a Fidesztől, hogy Baranyi cáfolatát a kormánypropaganda-nyúlványok nem értek rá közölni, mert nem illik a koncepcióba.

Facebook Comments