A fideszes alpolgármester torzította el a bajai ellenzéki jelöltek képét

A fideszes alpolgármester torzította el a bajai ellenzéki jelöltek képét

 A fotókat legalábbis biztosan ő küldte el az önkormányzati lapnak. baj.jpg

Az önkormányzati kampányban nagyot szólt a hír: a bajai önkormányzati lap manipulálta az ellenzéki képviselők arcképét.

  • Volt olyan aspiráns, akinek nagyobb orrot kreáltak.
  • Akadt olyan, akinek a bőrét sötétítették be.
  • És volt olyan is, akiből bandzsát csináltak.

A Bácskai Napló a kampányban tagadta a hamisítás tényét és úgy reagált a vádakra, hogy a választás előtti utolsó számban egy jelölt képét se tették közzé. Csak az akkori városvezetőét.

De azt tízszer is.

A választás után Géczy Zsolt, a Bácskai Napló főszerkesztője bocsánatot kért a történtekért, áldozatként beállítva magát, illetve lapját.

Később az RTL Házon kívül című műsorának azt nyilatkozta, nem érzi felelősnek magát a történtek miatt, mert a manipulált képeket a fideszes városházáról kapta. És ezúttal nem hazudott: a B1 blog megtudta, pontosan hogyan is zajlott a képmanipuláció, miként kerültek az újsághoz hogy a torz képek.

A birtokunkban lévő képernyőmentés (lásd fent) szerint

a manipulált képeket Vedelek Norbert, akkori fideszes alpolgármester küldte

a lapot kiadó Baja Marketing Kft. ügyvezetőjének, Bócsa Barnabásnak, aki továbbította a képeket Géczy Zsolt főszerkesztőnek.

Mielőtt alpolgármester lett volna Vedelek Zsigó Róbert polgármesteri kabinetfőnöke volt. A mostani bajai fideszes vereség után se engedték el a kezét. Sőt, puhára esett (vagy felfelé bukott):

a Bács megyei közgyűlés alelnöke lett.

Ő az: vn.jpg

Bócsáról azt érdemes tudni, hogy 13 12 éve irányítja a városi marketingcéget, és ezalatt az idő alatt már begyűjtött összesen 3,8 6,1 millió forintnyi bírságot a választási szervektől, mert több választási kampányban is megállapították, hogy pártos volt a lap, amit a Bócsa vezette cég ad ki.

Az önkormányzati cég azonban nem indított vizsgálat annak tisztázására, kinek köszönhetőek a rekordbírságok, e helyett közpénzből befizették a büntetéseket. A helyzetet megelégelte Hajdú Miklós akkori ellenzéki frakcióvezető, mostani alpolgármester és feljelentést tett az ügyészségen a büntetések miatt.

Eredmény azóta sincsen, több mint 8 hónapja nyomoznak a hatóságok hűtlen kezelés gyanújával.

P. J.

Facebook Comments