Orbán űrhajóst akar küldeni a világűrbe

Orbán űrhajóst akar küldeni a világűrbe

Úgy kell ez Magyarországnak, mint egy falat kenyér. kuty.jpg

Mivel a magyar futballválogatott nem tudott kijutni a világbanokságra, az Európa-bajnokságra sincs komoly esélye. Megrendezni se sikerült egyiket se, meg az olimpia is elúszott, mert Párizs és Los Angeles is többet fizetett a NOB-tagoknak, mint Budapest, Orbánnak új “közösség-. nemzet- és imázsépítő” PR-fogás után kellett nézni:

2024-ben magyar űrhajóst akar küldeni a világűrbe.

Nem vicc: Szijjártó ezt az Európai Űrügynökség sevillai konferenciáján jelentette be. Azzal indokolta, hogy 

Magyarország számárára ez újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben.

A kitörési lehetőség már abból is látszik, hogy Farkas Bertalan 1981-es kozmoszbeli útjából is mennyit profitált az ország. De legalább a magyar úrhajóst körbe lehet majd hordozni, és el lehet büszkélkedni majd Erdogannak és a -sztánok diktátorainak a Türk Tanácsban, hogy nekik ilyesmire is futja.

Aki profitál belőle, az nyilvánvalóan Putyin,

aki majd nyilvánvalóan alaposan megkéri az árat az űrturistáskodásnak. Lehet, hogy Paks2 eddig halasztgatott megépítését kéri cserébe, hogy státusszimbólumot biztosítson az Orbán-rezsimnek.

A dolog onnan nézve egyáltalán nem váratlan, hogy már évek óta van Magyarországnak űrügyi kormánybiztosa. Valamint – mint a felső képből is látszik – a Kétfarkú Kutya már évekkel ezelőtt, Orbán a a sorban második vagyonkezelőjének viharos gazdagodása láttán megjósolta, hogy Felcsúton űrkikötő fog épülni.

De itt még nem tartunk. Előbb magyar űrturista, aztán haladjunk sorban.

Olimpia, atlétikai vébé, magyar űrhajós, majd űrkikötő és a galaxis meghódítása – a világnemzet valóra váltja a Gazda minden gyerekkori álmát. 

Nincs lehetetlen, amíg a közpénzekből futja.

Facebook Comments