A Momentum 2022 után is az ellenzékiségre gyúr

A Momentum 2022 után is az ellenzékiségre gyúr

Külön akarnak indulni. fgya_1.jpg

Terjedelmes interjú jelent meg a Magyar Narancs múlt csütörtöki számában Fekete-Győr Andrással. A Momentum elnöke szerint reális esély van a 2022-es választás megnyerésére, de

az indulás módjáról még korai volna megállapodni.

Megerősítette korábbi kijelentését, miszerint a 2022-es választás több pártnak a véget fogja jelenteni. A pártelnök az egyik kérdésre, miszerint mire számít 2022 után, furcsa választ adott:

Kevesen vitatkoznának velem, a választók egyértelmű képet szeretnének látni, ennyire sok pártra nincs kereslet. 2019 két választása arról szólt, hogy az ellenzéki választók kiemeltek két pártot: a DK-t a múltból, a Momentumot a jövőből. Elsősorban ez a két párt fogja meghatározni az ellenzék 2022 utáni politikáját.

Igen, jól olvasták, hiába beszélt hosszan arról az interjú más részeiben a pártelnök arról, hogy simán nyerhető a következő parlamenti választás, Fekete-Győr András elszólása szerint mégis arra készül, hogy

ellenzékben fog politizálni 2022 után is.

Az, hogy ellenzéki szerepre készül a Momentum elnöke, feltételezi azt is, hogy hiába a nagy fogadkozások, nagyon úgy tűnik, külön tervez indulni a választáson a párt.

Pelikán József

Facebook Comments