Bukarestben pikk-pakk megoldották, ami a Fidesz szerint Budapesten teljesen lehetetlen

Bukarestben pikk-pakk megoldották, ami a Fidesz szerint Budapesten teljesen lehetetlen

Pedig ott is egy Orban a miniszterelnök, de azért van különbség. romanian_senate.jpg

Orbán Viktor arra hivatkozva utasította el, hogy 90 napos időkerethez kössék a kormány – illetve természetesen a miniszterelnök – a járványveszély miatti korlátlan hatalmát, hogy

mi van akkor, ha az Országgyűlés 3 hónap múlva éppen nem lesz képes ülésezni a fertőzés miatt.

Kifutója, Gulyás miniszter meg egyenesen hangulatkeltésnek minősítette azt az ellenzéki – szocialista – felvetést, hogy a Parlament adott esetben szavazhat online is a veszélyhelyzetben hozott jogszabályok meghosszabbításáról:

Gulyás szerint hónapokat venne igénybe, hogy kiépítsék a megbízható és biztonságos online szavazást az Országgyűlésben, ez mindenképpen fennakadást okozna a Ház munkájában, ezért nem lesz online parlamenti ülés. Ezért tett a kormány javaslatot a koronavírus-törvényre.

Történt ugyanakkor, hogy egy elmaradott, balkáni, bocskoros, szőröstalpú etc., országban sikerült megoldani a megoldhatatlan problémát. A Maszol híre szerint a romániai szenátus úgy módosította a saját házszabályát, hogy

rendkívüli helyzetekben online, ún. elektronikus kommunikációs eszközök segítségével 

is meg lehessen tartani a szentárus és bizottságainak üléseit.

Ráadásul a szenátorok – eléggé el nem ítélhető módon – erről már eleve telefonon döntöttek. Meg lehet oldani, ha valaki nagyon akarja, ha nem is mindent, de az online szavazást biztosan.

Most már nem csak arról van szó, hogy amihez – a digitális átálláshoz – Gulyás szerint a Parlamentnek hónapok kellenének, arra a magyarországi közoktatásnak 2 napot adtak, hanem arról is, hogy Románia szenátusa is rámutatott, a Fidesz és a magyarországi kormány egyszerűen hazudik: nem dől össze a világ biankó csekk és korlátlan felhatalmazás nélkül sem.

Facebook Comments