Szijjártó azután bírta letagadni, hogy a BMW elhalasztja a debreceni gyárépítését, hogy a német cég már bejelentette, elhalasztja

Szijjártó azután bírta letagadni, hogy a BMW elhalasztja a debreceni gyárépítését, hogy a német cég már bejelentette, elhalasztja

Újabb sokáig emlékezetes alakítás a magyar asz-Szahaftól. szp_2.jpgUnortodox-Illibériában minden máshogy van. Hajszálpontosan lehet következtetni arra, mit tervez az Orbán-rezsim, abból, amit állítanak. Egyszerűen pontosan az ellenkezőjét kell venni.

  • Ha azt állítják, új atomerőművet építenek Paksra, akkor biztosak lehetünk benne, nem építenek.
  • Ha azt állítják, meg akarják akadályozni a járvány terjedését, akkor mérget lehet venni arra, hogy az ellenkezője, a fertőzések számának növelése a céljuk.
  • Ha azt állítják, az Unióban akarnak maradni, akkor tutira lehet venni, hogy már nagyban szervezik a Huxit utáni időket.

Ezekkel azonban könnyű a dolguk, mert ezek a jövőre vonatkozó állítások. Csak utólag fog kiderülni, hogy hazudtak, amikor már nem lesz tétje és senkit fog érdekelni. (A múlt meghamisítását kiszervezik a csatlósoknak.)

Azzal azonban sikerült szintet lépni, hogy már a jelenre vonatkozó, tehát könnyen ellenőrizhető valóságról is pontosan az ellenkezőjét állítják annak, ami ténylegesen van.

Szijjártó például május 6-án, szerdán azt közölte,

szó sincs arról, hogy a BMW elhalasztaná debreceni gyárának felépítését.

Orbán külügyi és külgazdasági kifutója az erről szóló híreket “sajtóértesüléseknek” nevezte.

Csakhogy ezek nem sajtóértesülések voltak, hanem a BMW hivatalos közlése. Az idei első negyedéves gyorsjelentés utáni sajtótájékoztatón Oliver Zipse, a BMW csoport igazgatóságának elnöke azt mondta,

egy évvel elhalasztják a magyarországi gyár építését.

Zipse az igazgatósági elnök, a BMW főfőnöke, első embere. Ha valaki, akkor ő tudja mit fog tenni az irányítása alatt lévő cég. Ti. pl. onnan, hogy ő döntött róla.

Elvileg. De nem, mert Szijjártó jobban tudja: 

A BMW debreceni gyárépítésének “elhalasztásáról” szóló sajtóértesülések kapcsán az igazság: 1. A vállalat vezetőivel ma…

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, 6 May 2020

 

Van az a híres sztori, amikor 2003-ban, az iraki elleni invázió idején Szaddám tájékoztatási minisztere sajtótájékoztatón tagadta, hogy az amerikaiak már Bagdadban lennének.

Amikor erre mutattak neki kamerafelvételeket, hogy már foglalják el a fővárost, az Abrams-tankok éppen kelnek át a Tigrisen, akkor Mohamed Szaid asz-Szahaf továbbra sem zavartatta magát a nyilvánvalótól, és állította, hogy ezek manipulált felvételek, valamint álhírek.

Van tehát a valóság, és van, amit a Szijjártó- és asz-Szahaf-félék állítanak a a valóságról. Ami jellemzően a tökéletes ellenkezője annak, mint ami tényleg van.

A különbség legfeljebb annyi, hogy asz-Szahaf legalább elismerte, hogy hazudott. Persze csak utólag, amikor a Szaddám-rezsim már összeomlott, és a Vezér egy földalatti lyukban kényszerült bujkálni.

A valóságot nem tudta megváltoztatni, hogy a propagandaminiszter letagadta, legfeljebb magát tette köznevetség tárgyává, akire történelmi léptékben is emlékezni fognak, mint a leghülyébb csicskára, akit a Diktátor rászabadított a világra.

Facebook Comments