Szijjártó jó érzékkel akkor rendelte be a német nagykövetet, hogy visszautasítsa az antiszemitizmus vádját, amikor állami kitüntetést kapott egy ún. történész, aki szerint a zsidók kitúrták a magyarokat a vagyonukból

Szijjártó jó érzékkel akkor rendelte be a német nagykövetet, hogy visszautasítsa az antiszemitizmus vádját, amikor állami kitüntetést kapott egy ún. történész, aki szerint a zsidók kitúrták a magyarokat a vagyonukból

Viselje a miniszterhelyettes, hogy a német nagykövet majd szemberöhögi, amikor a magyarországi kormány és jobboldal az antiszemitizmussal szembeni zéró tolarenciájáról értekezik neki. raffay_1.jpg

Átmenetileg hazánkba látogatott Szijjártó Péter, de nem adott választ se arra a kérdésre, hogy honnan volt kb. 60 millió forintja, hogy kibéreljen a tengerjáró luxusjachtot, se arra, hogy a Szindikátus mely tagjánál kell intézni a nyaraló turnusok lefoglalását a hajókázásra. (Még belegondolni is rossz, hogy összecsúszik 2 miniszter – értsd: szolga – üdülése a NER úszó dácsáján.)

Viszont legalább berendelte a német nagyköveteket, mert a kormányának egyik tagja, a német Európa-ügyi miniszter azt merte nyilatkozni, hogy az Unió többek közt azért kezdett jogállami eljárást az Orbán-kormány ellen, mert Magyarországon erős az antiszemitizmus.

Szijjártó szerint ez nincs így, de mivel a Keleti Szél azóta elfújta Pekingbe, a nagykövetnek ezt már a sameszával, Magyar Levente miniszterhelyettessel kell megbeszélnie.

A Német Központi Zsidó Tanács lapja, a Jüdische Allgemeine megkérdezte a budapesti főrabbit a magyarországi antiszemitizmusról. Mint a Népszava idézte, Fröhlich Róbert szerint a magyar zsidóság nem érzékel fenyegetést, ám vannak antiszemita jelenségek és ez félelmet kelt soraiban. Az aggasztó fejlemények között említette

  • a Soros elleni kampányt,
  • nyilas írók sztárolását,
  • valamint azt, hogy az Országgyűlés 2. embere, Lezsák Sándor dicsérte a zsidógyilkos Héjjas Ivánt.

És akkor még Fröhlich nem is említette  a legújabb fejleményt, mellyel az Orbán-kormány gesztust tett az antiszemita, rasszista, egyben holdkóros és totálisan agyhalott szélsőjobboldalnak:

augusztus 20. alkalmából magas állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta Raffay Ernő.

A történész, az Antall-kormány egykori honvédelmi államtitkárának kitüntetésével a Fidesz-kormány állást foglalt abban a vitában, amelyet az ostoba és érvelni nem tudó  szélsőjobb folytat a hozzáértő, ún. “céhbeli” történészekkel a szabadkőmúvesek évszázaddal ezelőtti szerepéről. A vadmagyaroknak Raffay a hivatkozási alapja, kitüntetésével a NER is elkötelezte magát az irracionalizmus, az obskurantizmus, ti. az emberi butaság mellett.

Valamint az antiszemitizmus mellett. Túl ugyanis azon, hogy a szabadkőműves egyfajta kódszó arra, hogy zsidó, mint ahogy a liberális (“libernyák”), a háttérhatalom, meg Soros is. Érti mindenki, akinek értenie kell, de le lehet tagadni a külföld előtt, mert nem szószerinti és explicit.

Kivéve Raffaynál.

Mert ő egyáltalán nem ragaszkodik minden esetben a kódoláshoz. Mint a 444 összegyűjtötte, nyilvános megszólalásai alkalmával Ernő bátyánk igenis keményen és nyíltan zsidózik.

Úgyszólván mindenről a zsidók jutnak eszébe:

  • a zsidók szerinte valójában soha nem asszimilálódtak Magyarországon;
  • ugyanolyan migránsok, mint az arabok;
  • bejöttek, és kitúrták a magyarokat a pozíciójukból, a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban;
  • kiverték a magyarokat a vagyonukból.

Erre még Gulyás miniszter se tudott már mondani, mint hogy nem kell feltétlenül azonosulni Raffay minden mondatával. (De ha mind egyforma, akkor melyikkel lehet?) Gulyás szerint

 Raffay Ernő egy tiszteletreméltó történészi tudással és életművel rendelkezik.

Hát, mondjuk a tisztelet a legutolsó szó, ami Raffay kapcsán bárkinek eszébe juthat. Már Antall Józsefnek se ez járt eszébe, amikor kirúgta a kormányából, mert az akkori államtitkár azt terjesztette, hogy merényletet kíséreltek meg ellene  a gonosz – ha addig nem is, azóta biztosan – tudjuk, kik.

Raffay ugyanis az antiszemiták azon fajtájába tartozik, akik nem próbálják letagadni magukról hogy azok. maga mondja például:

tudom, hogy ez antiszemitának tűnik, amit most mondok, de ez a tény.

Raffaynak elismertsége kétségtelenül van, csak nem a fenti okokból nem a történészszakmában, hanem az antiszemita szélsőjobboldalon.

Az most helyzet, hogy Szijjártó néhány nappal rendelte be a német nagykövetet az egyik német miniszter a magyarországi antiszemitizmusról tett nyilatkozata matt, hogy saját kormány kitüntetett egy par excellence szélsőjobboldali, antiszemita történészt.

A dolognak 2 magyarázata lehetséges:

1.  Szijjártó nem tudott a dologról, a jachtozás miatt nem vett részt kormánydöntésben, ez a hír nem került be a sajtószemléjébe, valamint internet sincs Adrián, ezért beleszaladt a késbe, és házhoz hívta a lószerszámot.

2.  A másik lehetőség, hogy a luxusjachton is volt internet, Szijjártó nagyon is tudott a dologról, és éppen azért rendelte be akkorra a német diplomatát, mert tudta, hogy ő éppen Pekingben portyázik majd.

Viselje a miniszterhelyettes, hogy a német nagykövet majd szemberöhögi, amikor a magyarországi kormány és jobboldal az antiszemitizmussal szembeni zéró tolarenciájáról értekezik neki.

Facebook Comments