Varga Judit megpróbálta letagadni, hogy ő is részt vett a zsófiapusztai Covid-partin, de Gulyás meghazudtolta

Varga Judit megpróbálta letagadni, hogy ő is részt vett a zsófiapusztai Covid-partin, de Gulyás meghazudtolta

A szokás hatalma.hvj.jpg

Voltaképpen pimf ügy lenne. Piszlicsáré, bagatell, szóra sem érdemes. Csak olyan jellemző.

Az alaptörténetet mindenki ismeri. A közpénzekből kitömött, kormányközeli civil szervezet, amelyet vélhetően megtévesztésből Alapjogokért Központnak neveznek, és amelyik még nem hallott róla, hogy a koronavírus rendezvényeken terjed, vagy nem tartja alapjognak a járványmentes életet, múlt szombaton partit rendezett kormánypotentátoknak a Veszprém megyei Úrkút mellett Zsófiapusztán, egy kúriában.

A partin több miniszter és államtitkár is megjelent, és azon részt vett a Fidesz-KDNP Hollik nevű kommunikációs igazgatója, aki utóbb a Covid-19 nevű betegség tüneteit mutatta.

Mivel a partin többeket, akár mindenkit megfertőzhetett, több Fidesz-képviselő, -államtitkár és -miniszter is karanténba került. Utóbbiból kettő: Gulyás Gergely és Varga Judit.

Illetve csak egy, Gulyás, mert Varga azt írta a Facebookon, ő hétfőn  – tehát nem szombaton – került kapcsolatba koronavírusos személlyel, amiatt van elzárás alatt.

A hétfői kontaktálás természetesen indifferens lett volna abban az esetben, ha már szombaton is találkozott bizonyítottan fertőzött személlyel, a Hollikal. FB-posztjában (lásd fent)

Varga asszony tehát nem kevesebbet állított, mint hogy az ő karanténozása független a többiekétől, ő nem vett részt a múlt szombati partin.

De mit mondott a karanténból már negatív tesztjei miatt kiengedett Gulyás miniszter a péntek délutáni sajtótájékoztatóján? A Miniszterelnökség saját oldalának beszámolója szerint ezt:

Azt is mondta (ti. Gulyás), hogy a hétvégi magánrendezvényen, amelyen találkoztak Hollik Istvánnal, a kormány két tagja,

Varga Judit és ő volt jelen.

Amiből több dolog is következhet.

  • Például az, hogy Gulyás nem mond igazat.
  • Vagy az, hogy Vargának nem jutott a tudomására, hogy hétfő előtt már szombaton is kontaktusba került igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. (Mert pl. nem olvas újságot.)

De a legvalószínűbb mégis az, hogy Varga miniszter egyszerűen megpróbálta letagadni, hogy ott volt a szombati partin.

Aminek éppen annyi valóságtartalma volt, mint amikor egy éve azt hazudta Brüsszelben, hogy a kormánynak a világon semmi köze nem volt a kormánypárti propagandaholding létrehozásához.

Azóta a miniszter azt is közölte, hogy a második tesztje is negatív lett. De ki hiszi ezt el neki? Az se biztos, hogy tényleg Vargának hívják.

Különösen széppé teszi a történetet, hogy Varga Judit az Orbán-kormányban nem a dekázás-, hanem hivatalosan az IGAZSÁGügyminiszteri posztot tölti be.

Facebook Comments