Szemünk láttára esik szét az MSZP

Szemünk láttára esik szét az MSZP

A haláltusáját vívja éppen az egykori kormánypárt. mszp.jpg

A rendszerváltás óta 3 parlamenti választást is nyertek, mára teljesen elkisgazdásodtak.

 A Népszava azt közölteaz MSZP “országos elnöksége és etikai bizottsága arra jutott, nincs más lehetőség a helyi problémák megoldására, mint a megyei szervezetek teljes átszervezése”. Ami egészen magyarul azt jelenti, hogy két héttel a tisztújítás előtt föloszlatták a MSZP Pest megyei szervezetét, azaz egyszerűen megfosztották mandátumától a kongresszus küldötteinek 10%-át.

Ez konkrétan putyini és lukasenkai tempó, bizonyíthatóan még Orbán se jutott eddig.

A pártvezetés arra hivatkozik, hogy több, Pest megyei alapszervezet is szabálytalanul jött létre. Még 2018-ban. Másfél-két évvel ezelőtt.

A szabálytalanságok orvoslása és az újjászervezés eddig mégse volt fontos, csak a tisztújító kongresszus előtt lett hirtelen az. Molnár Zsolt pártigazgató azt nyilatkozta, azért, hogy ne legyen támadható a tisztújítás eredménye.

A Pest megyei szervezet és a Tóth Bertalan elnököt kihívó korábbi elnök, Mesterházy Attila szerint viszont azért, hogy ne legyen kérdéses az elnökválasztás eredménye, a föloszlatott szervezet ugyanis őt támogatta.

Nagyon úgy néz ki, hogy az MSZP-ben most történik meg az, ami az LMP-ben 2018-ban, a Jobbikban 2019-ben történt. A kisgazdáknál, valamint a rendszerváltás utáni magyar szocdemeknél pedig folyamatosan:

a párt éppen felszámolja önmagát.

Nehéz úgy a demokráciáért küzdeni Orbánnal szemben, hogy közben saját pártjukban ugyanazzal az erő elvét használó, antidemokratikus, a hatalommal való visszaélésen alapuló működési módot vezetnek be, amit kifelé – joggal – kritizálnak.

De úgy látszik, már föladták azt a gondolatot, hogy nem elég demokratikusnak látszani, annak is kell lenni.

Alighanem semmi más nem történik, mint hogy az MSZP vezetői felmérték az esélyeiket, és belátták, nemhogy választást nyerni vagy váltópárt lenni sem tudnak már, önállóan a parlamentbe se kerülnének be, és még az ellenzéken belül is a második sorba szorultak. (A DK és a Momentum mögé, a Jobbik és a Kutyapárt mellé, az LMP, a Párbeszéd és Szanyi ISZOM-ja elé.)

Az MSZP-ben már nincs se politikai, se üzleti potenciál, elfogytak mögüle a szavazók.

A legtöbb, amit ki lehet belőle hozni az 3-5 mandátum, és az ezzel járó képviselői havi millió 2026-ig. A párt a haláltusáját vívja. Az utolsó majd oltsa le a villanyt.

Ha addig ki nem kapcsolják azt is.

Facebook Comments