Megint kivégzett egy újságot a NER

Megint kivégzett egy újságot a NER

Jön majd az ún. szakmaiság, függetlenség, továbbá a tények figyelembevétele. kep_2020-10-15_135550.png

Jogi eszközökkel vagy a közpénzek magánosításának útját folytatódik az Orbán-rezsim eszeveszett térfoglalása. Csak az utóbbi hetekben a Színművészetit, az Indexet, a Libri nevű könyvkiadó és -kereskedő cégcsoportot vagy a komplett egészségügyet vonták az érdekkörükbe.

A legújabb fejlemény szerint a Médiapiac nevű lap esett áldozatául a terjeszkedésnek. A vásárló, egy Boros Bánk Levente nevű NER-stróman és -propagandista egy másik kormányagitkának nyilatkozva nem árulta el (meg se kérdezték tőke), hogy honnan volt pénze az akvizícióra. Azt viszont igen, hogy hogy miért szüksége a NER-nek a Médiapiacra:

Ez a lap lehetőség arra, hogy

független, szakmai értelmezését adjuk

Magyarország és a világ médiapiaca működésének, ez az ars poeticánk. Eddig ugyanis elsősorban a balliberális narratíva érvényesült ebben a kérdésben, akár a hazai kontextust, akár a magyar médiapiac nemzetközi megítélését nézzük. Így például ha Brüsszelben az utóbbi években terítékre került a magyar média témaköre, akkor csak a szakma balliberális szegmense volt jelen, a saját álláspontjával.

Ami egészen magyarul azt jelenti, vettek egy lapot, amit a civilizált világban az asztalra lehet tenni, mint a józan ész ellensúlyát:

azért foglalták el a Médiapiacot, hogy abban le tudják tagadni a médiapiac elfoglalását.

A Boros nevű ember erősen kárhoztatta

  • a fals értelmezéseket,
  • a tények figyelmen kívül hagyását,
  • a szakmaiság megerőszakolását.

Aminek okán azonmód ki is rúgta a Médiapiactól a lap addigi összes munkatársát.

Hogy a régi néven működő vadonatúj lap mennyire lesz “független”, azt jól előrejelzi, hogy a Boros a közpénzekből finanszírozott ún. Médianéző Központ igazgatója.

A várható “szakmaiságot” meg nem nem kizárólag az mutatja meg tökéletesen, hogy a politológusi diplomával rendelkező kormányszolga egy éve még a választás napján is holtbiztos volt abban, hogy Karácsony nemcsak ALKALMATLAN, de teljesen esélytelen is, és Tarlós simán nyerni fog.

De az is, hogy az általa vezetett propagandaintézet megpróbálta a média NER általi legyalulását azzal letagadni, hogy nemcsak a Nők Lapját, de még a Kurucinfót is az ún. balliberális oldalhoz sorolta.

Ami nyilván szakmaiság, a helyes értelmezés, a függetlenség és a tények figyelembevételének netovábbja.

Facebook Comments