Bódvalenke – közfoglalkoztatás márciusig van, a polgármester lemondott

Bódvalenke – közfoglalkoztatás márciusig van, a polgármester lemondott

Néhány napja közöltük Pásztor eszter elvelét arról, milyen áldatlanok az állapotok Bódvalenkén, az ország egyik legszegényebb, főként romák lakta falujában. Pásztor eszter új lvelet küldött, ami árnalja a képet, ami eprsze messze nem szép, még így sem. Aki segített, büszke lehet rá, jó helyre ment az adománya

bodvalenke_1.JPG

Kedves Barátaim,

A mai napon lemondott Bódvalenke polgármestere. És a mai napon az is kiderült, hogy – valószínűleg a helyzet félreértése miatt – engem is pontatlanul tájékoztatott akkor, amikor segítséget kért.

A valódi helyzet a következő: az önkormányzat valóban súlyos anyagi gondokkal küzd, ami egy vesztes munkaügyi pernek, valamint a közfoglalkoztatásban felfedett szabálytalanság miatti visszatérítésnek tudható be. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzatnak nem maradt pénze a váratlan kiadásokra, mint a kisbusz javítása, vagy az eseti szociális juttatások. De a közfoglalkoztatási program működik márciusig, tehát a telet át tudják vészelni.

bodvalenke_2.JPG

A mai napon elvitték a kisbuszt a szervizbe.

A jegyzőasszonnyal és a polgármesteri hivatalt ténylegesen vezető hölggyel megállapodtam, hogy az önkormányzat számlájára érkező támogatásokat egy külön alszámlán kezelik, az összeg felhasználásáról fillérre elszámolnak, és a számlákat a Bódvalenke barátai Facebook oldalon kiposztolják, valamint kiküldik az adóigazolásokat. A mai napig kb. 1 millió forint érkezett be – ez várhatóan fedezi a kisbusz javítási költségét. Ha marad még pénz, azt szeretnék karácsonyi élelmiszercsomagokra költeni.

Nagyon sajnálom, hogy mindezt nem tudtam meg korábban, és elhittem, amit a polgármester mondott. Kérlek benneteket, azok, akik terjesztették az előző levelet/posztot, terjesszék ezt is – nem szeretnék senkit sem félrevezetni.

Köszönöm a segítségeteket és a megértéseteket.

Üdvözlettel

Pásztor Eszter

 

Az eredeti cikk itt olvasható el

 

Facebook Comments