Demeter nem mond le, nem kér bocsánatot, sőt neki áll feljebb

Demeter nem mond le, nem kér bocsánatot, sőt neki áll feljebb

Zavaros okfejtése szerint a zsidók az új nácik, és csak ne pampogjanak. De aztán mégis visszakozott.deszovi.jpg

A Mazsihisztől Köves Slomón és Izrael Állam nagykövetségén át Bajnai Gordonig és Vámos Miklósig számos tiltakozást váltott ki, hogy az Orbán-kormány egyik miniszteri biztosa arról értekezett,

egy zsidó származású üzletember tömeggyilkosságra és népirtásra készül Európában.

A kormány és propagandája nem határolódott el a PIM-igazgatóról, Demeter maga pedig kitart az állításai mellett, sőt, megismételte azokat. Az MTI-ben lejött reakciója (Válasz a Mazsihisznek) szerint

Az EU hangadói, élükön Soros György spekulánssal gyakorlatilag új antiszemitizmust importálnak (…)

A jogállamiság gumifogalmával, a szolidaritás és tolerancia fogalmainak kiforgatásával minden olyan polgár veszélybe kerül, aki a zsidó-keresztény kultúrán alapuló többezer éves európai életformát szeretné megőrizni. (…)

A lengyeleket és a magyarokat ki akarják taszítani az „európaiak” köréből (…) gyakorlatilag azt a gesztust ismétlik meg, mint amikor zsidókat előbb másodrendű polgároknak minősítették, majd kivetették a politikai közösség tagjai közül.

75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy

a liberális mainstream nettó náci logikát működtet.

Demeter zavaros okfejtése szerint tehát a zsidók az új nácik, és csak ne pampogjanak. Dr. Goebbels boldog lenne a nívós érvelés láttán: ő is a zsidókat okolta a sorsukért.

Azt alkalmasint szükségtelen hangsúlyozni, hogy senki nem akarja se a magyarokat, se lengyeleket másodrendű polgárnak minősíteni, nem akarják őket/minket “kitaszítani” az európaiak körérből. Soha föl sem merült ilyesmi. Ami fölmerült, az a szélsőjobboldali kormányok tevékenysége miatt a 2 ország eltávolítása az Unióból.

Az Orbán- és a PiS-rezsim elleni fellépés azonban se céljaiban, se módszeriben nem hasonlítható össze a II. vh. előtti-alatti nacionalista tömeggyilkosságokkal és szisztematikus népirtással.

Frissítés: Demeter utóbb bejelentette, “visszavonja” a Sorosról írt publikációját, és törölte Facebook-oldalát is. (A Facebook már amúgy is letiltotta.)

Mint az első közleményéből látszott, nem a visszakozás volt az A-terv; arra alighanem magasrangú kormánykörök utasították a nemzetközi botrány miatt. Demeter azt írta:

Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét.

Bocsánatot nem kért, le sem mondott.

Facebook Comments